Bellaróza, Hannaróza, csak nekem nem jönnek be ezek a nevek?
Nekem sem tetszenek.
Amúgy keress rá, hogy új anyakönyvezhető nevek, vagy nem anyakönyveztethető nevek. Aranybánya, nem tudod, eldönteni, hogy sírj vagy nevess.
Elképesztő, milyen neveket engedélyeznek már. És rengeteget visszautasítanak, na ott mi lehet a szülők fejében.
Például engedélyezve lettek ezek: Ancsa, Ili, Teca. Így, becézve. Vagy a Pipó, Tiágó is szabad már.
Szegény gyerekek...
Ezek meg vissza lettek utasítva (szerencsére 😂): Pumba, Lucifer, Sanci, Éden, Szentistván, Röneszmé...
Nekem sem jönnek be, viszont az Annarózával és következményesen a Hannarózával már viszonylag megbarátkoztam, amióta tudom a történetét.
Nem arról volt szó, hogy nem tudott dönteni a szülő, hanem arról, hogy a két nagymama keresztnevét akarták a kislánynak adni. Az ország első Annarózája egy gyöngyösi doktornő (azóta már felnőtt) lánya, akinek a neve tisztelgés a két nagymama előtt, és ilyen formában kedves gesztus. Hogy miért nem külön adták a két nevet, azt nem tudom, talán hogy ne legyen megkülönböztetve, hogy első név, második név. Mindenesetre emiatt a háttértörténet miatt én megbarátkoztam kicsit az Annarózával, és a Hannaróza meg lényegében ugyanaz pepitában, csak a szülő még egy kicsit extrább akart lenni.
A többi ilyen összetételtől, mint például a Bellaróza, Hannabella, Lilibella stb. borsódzik a hátam, borzasztóan giccsesek. A Hannaróza is ilyen lenne amúgy, de ahogy az előbb leírtam, arra valahogy már nem kapom fel a fejem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!