Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nálam lenne a kizárólagos...

Ha nálam lenne a kizárólagos felügyeleti jog, akkor van beleszólásom ebbe?

Figyelt kérdés

Kiszeretné vinni a gyerekünket a különélő apuka jövőre az egyik unokatestvéréhez nyaralni Angliába.

Most még nem voltunk bíróságon, ugyanannyi joga van mint nekem. De ha megkapom a felügyeleti jogot, akkor csak a beleegyezésemmel viheti ki külföldre? (Apuka nem beszámítható)

szept. 8. 19:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
Rövid időn belül a harmadik ilyen apa, érdekes este ez.
szept. 8. 20:08
 12/16 A kérdező kommentje:

A gyermek 8 éves.

Nem voltunk házasok, nem kell válni szerencsére.

Ha megkapom a kizárólagos felügyeleti jogot, akkor kell majd az ő engedélye, ha én viszem külföldre?

szept. 8. 21:35
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

Kizárólagos felügyeleti jogot csak nagyon indokolt esetben adnak (az, hogy nálad van elhelyzeve a gyerek, az mást jelent), ha az apát eltiltják a kapcsolattartástól is.

Attól, hogy nálad helyezik el a gyereket, a másik szülö engedélye nélkül te sem viheted külföldre.

szept. 8. 21:46
 14/16 anonim ***** válasza:
59%
Ha apuka jelenleg is drogos vagy iszákos,stb akkor rohadtul nem engedném el vele még a szomszéd városba se.
szept. 8. 21:57
 15/16 anonim ***** válasza:
A férjemnek a lányára kizárólagos felügyeleti joga van. Például amikor beteg lett, a kórházban is csak a férjemnek volt beleszólása. Hivatalos helyeken is csak a férjem írhat alá neki bármit. Az anyukának csak a suliban kérték az aláírását továbbtanulásnál, mert az ilyen közös nagy változásoknál számít mindkét fél véleménye.
szept. 9. 13:13
 16/16 anonim ***** válasza:
41%

Nem értem miért válaszol, aki nem tudja, hogy működik ez.

Van egy formanyomtatvány, azt kell kitöltened, hogy engedélyezed a gyerek külföldre vitelét. Dátum (mettől meddig), helyszín (melyik országba), minden van rajta. Ha nem írod alá, akkor elvileg nem járulsz hozzá.

Más kérdés, hogy pl én gyakran töltöm ki, mert megy a gyerek az apjával külföldre, de még sosem kérték el tőlük a határon. Tehát ha nagyon akarja, törvénytelenül ugyan, de simán kiviheti.

És egyébként elég gyakori ítélet a kizárólagos felügyeleti jog, de ez nem eltiltást jelent a másik szülő részére.

szept. 9. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!