Ha nálam lenne a kizárólagos felügyeleti jog, akkor van beleszólásom ebbe?
Kiszeretné vinni a gyerekünket a különélő apuka jövőre az egyik unokatestvéréhez nyaralni Angliába.
Most még nem voltunk bíróságon, ugyanannyi joga van mint nekem. De ha megkapom a felügyeleti jogot, akkor csak a beleegyezésemmel viheti ki külföldre? (Apuka nem beszámítható)
Ha apuka nem beszámítható, akkor a bíróság azonnali ideiglenes elhelyezésről döntene nálad, míg le nem zajlik a tárgyalás, ugyanis ha valaki orvosilag igazolhatóan nem beszámítható, akkor az a gyermekre közvetlen veszélyt jelent. Gyanítom kedves anyuka csak szemétkedni akar, mert nem túl békés a válás. Nem tudom a gyerek érdekében minek kell csatározni, miért nem lehet megállapodni nyugodtan. Az egész gyerekes hülyeségben amikor a szülők személyes okokból a gyereket használják eszközként a másik fél ellen, szerencsétlen gyerek sérül csak.
Akkor épp elméjű volt apuka mikor a gyereket csináltàtok? Vicc komolyan…
5-ös. Ezt nem értem én is. Ilyen esetben a bíróság azonnal intézkedik…
Tudom, mert most megy egy váláson keresztül a rokonom, ahol gyermek elhelyezés van folyamatban. Mélyen benne vagyunk a témában…
#6-os voltam.
Amikor beadod a válókeresetet, egyböl kéred az ideiglenes gyerekelhelyezést.
Másrészt fennálló házasság esetén sem viheti az egyik fél a másik beleegyezése nélkül a gyereket külföldre.
Most mindenki fejmosást tart de nem a kérdésre válaszol. Ezen az oldalon mindig kötekedni kell.. na m1
Kérdésedre a válasz..nem..nem viheti ki a beleegyezésed nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!