Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nálam lenne a kizárólagos...

Ha nálam lenne a kizárólagos felügyeleti jog, akkor van beleszólásom ebbe?

Figyelt kérdés

Kiszeretné vinni a gyerekünket a különélő apuka jövőre az egyik unokatestvéréhez nyaralni Angliába.

Most még nem voltunk bíróságon, ugyanannyi joga van mint nekem. De ha megkapom a felügyeleti jogot, akkor csak a beleegyezésemmel viheti ki külföldre? (Apuka nem beszámítható)

szept. 8. 19:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy is csak a beleegyezéseddel viheti el külföldre.
szept. 8. 19:28
 2/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha apuka nem beszámítható, akkor a bíróság azonnali ideiglenes elhelyezésről döntene nálad, míg le nem zajlik a tárgyalás, ugyanis ha valaki orvosilag igazolhatóan nem beszámítható, akkor az a gyermekre közvetlen veszélyt jelent. Gyanítom kedves anyuka csak szemétkedni akar, mert nem túl békés a válás. Nem tudom a gyerek érdekében minek kell csatározni, miért nem lehet megállapodni nyugodtan. Az egész gyerekes hülyeségben amikor a szülők személyes okokból a gyereket használják eszközként a másik fél ellen, szerencsétlen gyerek sérül csak.

Akkor épp elméjű volt apuka mikor a gyereket csináltàtok? Vicc komolyan…

szept. 8. 19:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Amikor a gyerek előtt bántalmazott, drogozik és hasonlók… kedves második, kívánok neked hasonlókat!
szept. 8. 19:30
 4/16 A kérdező kommentje:
A kerdesre kerestem a választ, a tobbi hozzászolast jelenteni fogom!
szept. 8. 19:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, hogy hogy még nincs ideiglenes végzésed?
szept. 8. 19:31
 6/16 anonim ***** válasza:
96%

5-ös. Ezt nem értem én is. Ilyen esetben a bíróság azonnal intézkedik…

Tudom, mert most megy egy váláson keresztül a rokonom, ahol gyermek elhelyezés van folyamatban. Mélyen benne vagyunk a témában…

#6-os voltam.

szept. 8. 19:35
 7/16 anonim ***** válasza:
88%
A bíróságon meg ügyintézésben legyen akkora arcod, ne a kommentelőkkel szemben!
szept. 8. 19:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor beadod a válókeresetet, egyböl kéred az ideiglenes gyerekelhelyezést.

Másrészt fennálló házasság esetén sem viheti az egyik fél a másik beleegyezése nélkül a gyereket külföldre.

szept. 8. 19:52
 9/16 anonim ***** válasza:
23%
Sose értem meg a nőtársaimat. Ha apuka vinni akarja az a baj, ha nem akarja akkor meg az. Soha semmi nem jó. Ha a gyerekkel normális a kapcsolata miért nem engeded, hogy élvezze a gyerek az életet? Ez egy élmény lehetne neki. Hány éves?
szept. 8. 19:58
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

Most mindenki fejmosást tart de nem a kérdésre válaszol. Ezen az oldalon mindig kötekedni kell.. na m1

Kérdésedre a válasz..nem..nem viheti ki a beleegyezésed nélkül

szept. 8. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!