A gyerek tényleg rohadt nagy teher?
Redditen olvastam ezt a kommentet:
"Egy teljesen kiegyensúlyozott ember idegeit is próbára teszi a 0 alvás, 0 szabadidő, hatalmas felelősség kombó. Ne tegyünk úgy, mintha a gyerek ne lenne rohadt nagy teher egy egészséges kapcsolatra nézve is. A hormonális változásokról nem is beszélve... Nőként előjöhet szülés utáni depresszió/ pszichózis, ha mondjuk egy ilyen elborult állapotban olyat mondasz/teszel, akkor onnan nehéz visszajönni még egy olyan kapcsolatnál is, ahol előtte teljesen rendben volt minden. Plusz ott van az az eset, hogy pl a gyerek speciális nevelési igényű, akkor még a megmaradt kevés szabadidőtök is rá fog elmenni. Ez pedig ha tetszik, ha nem, a legjobb kapcsolatokat is tönkre teszi."
De akkor nem is okoz boldogságot, hanem csak stresszt és feszültséget? Vagy a kettő nem zárja ki egymást?
Persze hogy az, de minden, ami értékes és fontos az életben, azért sokat kell tenni, ami sokszor szenvedés is, máskor meg örülhetsz, hogy megteheted, mert van miért/kiért, és már közel a cél.
Mindennel így van, iskolában, munkahelyen, baráti kapcsolatokban(szívességek), párkapcsolatokban, rokoni kapcsolatokban, egészséggel kapcsolatban. Szerinted az emberek szívesen kondiznak? Fáj nekik! Nehéz! Aztán örülnek, hogy jól néznek ki! Szerinted az emberek szívesen írnak beadandót, zárthelyit? Aztán örülnek, hogy van diplomájuk. Szerintem az ember szívesen jár kozmetikushoz gyantára? Majd örül, hogy szőrtelen a lába. Aztán minél többször csinálják ezeket, hozzászoknak. A gyereknevelésben is az első a legnehezebb, a többinél már tompulnak az ingerek, kevésbé visel meg.
Négy gyereket neveltem fel, és a gyerek nagy teher és nagy öröm, nézöpont kérdése, ki mit tart lényegesebbnek.
Munka nélkül semmi sincs, a gyereknevelés is ilyen, sok eröfeszítés, megterhelés jár vele, de ennek ellenére nekem még mindig pozitív, hogy lettek gyerekeim, akikböl értékes emberek váltak.
"A gyerek tényleg rohadt nagy teher?"
Igen,az. Hatalmas, de nem csak rossz értelemben. Jó ÉS rossz értelemben teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!