Nagyon szeretnék már kisbabát, de az élet nem úgy alakul?
Ez nem kérdés, csak szeretném kiadni magamból. Végre egy boldog, jól működő kapcsolatom van, már elmúltam 30, el tudnám képzelni magam anyukaként. De se egészségileg nem állok készen, sem munkaviszonyom nincs egy jó ideje.
Nemrég volt egy óvszeres balesetünk, ami után nem vettem be esemény utánit, ami miatt persze tűnhetek felelőtlennek, de messze volt ez az időpont a termékeny napjaimtól, úgyhogy úgy voltam vele, hogy kockáztatok. Vagyis reménykedek, de ma megjött. Mindenhol kismamákat látok szép, gömbölyű pocakkal, vagy anyukákat kisgyerekekkel, én meg csak arra tudok gondolni, hogy az idő múlik, és talán velem ez sosem fog megtörténni. Nagyon szomorú vagyok.
Egy nő két dolgot tud elérni az életben tűzön-vízen át.
Ha nem akar gyereket, és ha akar.
Nem bejelentve dolgoztam, utána volt egy betegségem, ami után sokáig tartott felépülnöm. Jelenleg munkát keresek, de még nem találtam megfelelőt. Külföldön élek, itt még semmi hivatalos munkaviszonyom nem volt. Sajnos sok minden rosszul alakult a húszas éveimben.
Nem akarok minden áron szülni, sőt, tudom, hogy a mostani helyzetemben ez nem lenne tanácsos, de attól még a vágy megmarad.
Érdekes milyen mások vagyunk
Én mindig arra gondolok, mikor látok egy anyát a neveletlen üvöltő gyerekével, vagy éppen ahogy unott, kialvatlan arccal tolja a babakocsit, hogy hálás vagyok, hogy nekem nem ilyen az életem. Azért nem csupa öröm és boldogság ez, a terhességet végképp nem érdemes idillizalni, mert végig rosszullétekkel, hányingerem, vizesedéssel stb-vel jár.
A jól működő kapcsolat a legnehezebb része a dolognak. Ha az megvan, akkor keress munkát, add le az önéletrajzod ezer helyre, olyanra is akár, amit eddig valami miatt nem akartál, költözz máshova, menj el orvoshoz. Nem tudom, hogy milyen bajod van, de ha pl. valami termékenységi probléma, azt 2 éven belül tudják kezelni. Szerintem simán lehetsz még anyuka, csak kicsit céltudatosítsd magad, és szedjétek össze a pároddal, hogy mi kell hozzá.
Ha ennyit nem akarsz tenni érte, az is rendben van. Majd babázol másokéval, csinálsz helyette mást. Csak ne azért add fel, mert nem szeded most össze magad pár évre, hanem azért, mert tényleg nem akarsz gyereket.
Hidd el, tudom milyen érzés, látni a kismamákat, anyukákat, de te még nem vagy az, pedig vágysz rá.
Próbálok neked kis reményt adni, hátha segít.
Nem vagy elkésve, sőt! Manapság rengetegen szülnek 35-40 évesen, akár 40 felett is. Bőven van időd.
Gyászold meg a 20-as éveidet gondolatban, zárd le. Próbálj a jóra emlékezni belőle. A 30-as éveid is szuper évek, használd ki, élj, élvezd az életet, aztán jöhet a gyerekvállalás, ha már anyagilag, testileg, lelkileg készen vagy rá.
Próbáld elterelni a figyelmed konkrét célokkal. Például keress munkát, és dolgozz 2 évig. Építsd a karriered, hogy szülés után várjanak is vissza. Képezd magad, hogy jó munkaerő legyél. Online rengeteg tanfolyam, videó van, szinte minden munkakörhöz, készséghez.
Tegyetek félre egy adott összeget, biztonsági hálónak. Meg az összeget, amit a szülésre, a babára szántok az első időszakban (bútorok, babakocsi stb).
Persze ezt közösen beszéljétek meg pároddal, milyen összeget tűztök ki.
Utána jöhet a baba 😊
Egyszerűen lelkileg jobban fogod bírni, ha tudod, hogy például 2 év múlva belevágtok, mint hogy "majd valamikor".
A 2 év alatt foglald el magad szabadidőben is, ne csak a munkának élj. Tanulj új hobbit, sportot, vagy nyelvet, vagy utazzatok el több helyre. Például mindig is vágytál Görögországba, akárhova, akkor utazzatok oda.
Így gyorsabban fog telni a kitűzött 2 év. Nem gyorsan, de gyorsabban.
Az egészségedet pedig tartsd fent. Önmagad érdekében, másodszor pedig a leendő gyereked érdekében. Olvass utána a női termékenységnek, mi árt neki (cigi, akholol stb), azokat próbáld csökkenteni, elhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!