Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 éves státusz kinél hogy...

4 éves státusz kinél hogy sikerült?

Figyelt kérdés
Tavaly a gyermekem nem igazán volt együttműködő (3 éves státuszon). Ha idén se lesz az akkor elküldhet nevelési tanácsadóhoz a védőnő? Próbálom felkészíteni a gyerekem de ismerem. Ha nagyon beijed csak hozzám fog majd bújni.
szept. 3. 04:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Védőnő vagyok, jobb esetben a védőnő már születés óta ismeri a gyereket, tisztában van az alap természetével. 3 éves státuszon ritkán szoktak mindent megcsinálni, én ebből sosem csinálok gondot. Viszont feljegyzem magamnak, és a 4 évesen hagyom először felfedezni, játszani, a szülővel beszélgetek, és akkor kezdjük el, ha már kicsit feloldódott. Ha nem sikerülnek a műszeres vizsgálatok, akkor viszont el kell küldeni szemészetre és audiologiára, de a szülő döntése, elviszi-e.

Nekem is van pár olyan gyerkőcöm akivel tudom, hogy tanácsadói környezetben nem tudnék dolgozni, így kimegyek hozzájuk, és amit lehet otthon megcsinálunk, csak a műszeresekre kell bejönni.

szept. 3. 06:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy csinálta, mint az első válaszoló a gondozottjával. Nem volt együttműkő, mivel ismeri megismételte a státuszt pár hónap múlva nálunk, ott sikerült vele annyira összebarátkozni, hogy végül a műszeres vizsgálatokat is megcsinálta neki a rendelőben olyankor, amikor még senki sem volt ott (korán mentünk, sokat beszélgettek elötte a rendelőben, megnézhette a gépeket, kipróbáltuk rajtam, nyomkodhatta a hallásvizsgálót stb)
szept. 3. 06:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
szept. 3. 07:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Ismeri a vedonot de valamiert nem szivleli. Nem tudom miert mert igazabol nem gonosz kicsit mas temperamentumu mint en harsanyabb meg olyan hogy is mondjam nem annyira termeszetesen kedves hanem talan maniros. De ettol fuggetlenul kedves. Szerintem tavaly ezert volt tavolsagtarto a gyerek. Nem a hallasvizsgalattol felek mert elviszem audiologiara ha kell inkabb ha nem valaszol valamire nehogy azt higyje hogy visszamaradott vagy ilyesmi.
szept. 3. 07:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok. Ha ettől félsz, készíts pár videót, ahol a gyerek pl egy lábon ugrál, mond egy rövid verset, színeket, testrészeit, 10ig elszámol stb és meg tudod mutatni ha nagyon akadékoskodik. Kb ezeket fogja kérdezni. Meg hogy hogy hívják, hol lakik, hány éves, fiú-e vagy lány. Én ezt is el szoktam fogadni.
szept. 3. 07:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem a 4 évesem nagyon nagyon szégyenlős lett, a pólóm alá bújt, meg nem akart megszólalni. Igazából nem volt meglepő, mert oviban is így viselkedik, erről is tudott az óvónő. Egyedül a hallásvizsgálat nem sikerült végül, mennünk kell tovább ezzel.

De minket ettől függetlenül továbbküldött szakszolgálathoz is, pont azért, mert látta oviban is, és a doki is egyetértett ezzel a döntésével. Még előtte az óvónőkkel is megbeszéltük a dolgokat, ők is javasolták. Itthon hiába tud mindent egybkis mozgásfejlődési lemaradáson kívül.

De sokminden a szakszolgálatnálnse lesz, a nagyobbikkal is voltam. Valós tevékenységük kimerül az ovis fejlesztés előírásában. (Pszichiátria ha kell ha nem, oda mire bekerül, nincs is panasz. Btmn ha kell, ha nem, az az ovis fejlesztés miatt, mert csak úgy kaphatja. A vizsgálati rész meg rosszabb, mint a védőnői, mert nem is ismeri őket a gyerek.) De alapvetően nincs semmi félnivaló ettől az egésztől, nem árt az a havi 2-3 fejlesztés. Mondjuk segíteni se fog. De legalább nem árt.

szept. 3. 07:48
 7/7 anonim ***** válasza:
erről is tudott az *védőnő.
szept. 3. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!