Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek semmi segítsége nincs,...

Akinek semmi segítsége nincs, az milyen munkarendben tudott elkezdeni (vagy visszamenni) dolgozni, ahogy ovis lett a gyerek?

Figyelt kérdés

És milyen távolságra van a munkahelyed?

Teljesen egyedül kell szeptembertől vinnem-hoznom a gyereket, még időnként sem megoldható, hogy mondjuk megkérnek a munkahelyen, hogy maradjunk mégegy órát túlórázni (du.4 után), mert akkor nem érek oda időben a gyerekért. Szóval azon gondolkodom, hogy milyen munkarend lenne a megfelelő.

A 8.00-16.00 csak akkor ha gyalogtávra van az ovitól. Ezenkívül gondolom még részmunkaidő jöhet szóba.

Vagy nálatok mi vált be?

aug. 31. 00:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%

Ha apuka se reggel, se délután nem tudja vinni/hozni a gyereket, mert annyit van távol otthonról, akkor bizonyára elég jól keres ahhoz, hogy elég legyen az anyának a részmunkaidő.

Ha csak aludni jár haza, és még szrul is keres, akkor meg váltson munkahelyet.

Természetesen ha a kérdező egyedülálló szülő, vagy tényleg ne adj'isten a legrosszabb történt az apával, akkor vegye semmisnek amiket írtam. De nekem is az a tapasztalatom, hogy nem lehet egyedül megoldani. Én pl 8-16:30 dolgozom, hát az ovi meg a suli is 16:30-kor már zár...de ha 7:30-ra mennék és eljönnék 16 órakor, akkor se érnék oda mindkettejükért. Ennél meg ha még előbb megyek (pl 7-15:30), akkor olyan korán nem tudnám a nagyot beadni a suliba. Úgyhogy mifelénk lehetetlen, max olyan oviban/suliban, ami tovább van nyitva.

aug. 31. 09:49
 12/20 A kérdező kommentje:

Apuka munkarendje (külföldre is jár, meg belföldön is az ország másik felébe stb.) egyáltalán nem összeegyeztethető az ovi nyitvatartásával.

Kijönnénk amúgy egy fizetésből is, csak mégis szeretnék elhelyezkedni. De nem sürgős, tehát ezért kérdeztem hogy egyáltalán milyet érdemes nézni.

aug. 31. 10:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 órásban megyek vissza, férjem közel a bölcsihez jome officeban van, de most szűnik meg a munkahelye így nem tudom talál-e ilyet vagy megy Budapestre ingázni(nem ott lakunk). Persze az után derült ki a leépítés, hogy részmunkaidőt kértem, ha teljes munkaidőben kérem magam vissza könnyen úgy járhattunk volna, hogy nincs aki menjen érte...

Emiatt örülök hogy csak 6 órást kértem, meg ugye a betegségek miatt is ha gyakran kiesek, az nagy gáz lenne a munkahelyemen.

aug. 31. 12:54
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát én még nem tudtam vissza állni dolgozni. A férjem reggel 6-tól este 6-ig dolgozik, így ő nem tudja hozni, vinni. Rokon, jó barát nincs a faluban. Itt csak olyan munkahely van amivel nem tudnám megoldani. Másik településen találtam egy jó helyet, de nem érnék vissza busszal 16:30-ra, akkor zár az ovi.
aug. 31. 22:23
 15/20 anonim ***** válasza:

Én egyelőre még csak 4 órában dolgozom, de a bölcsink 8:00-16:00 van nyitva, tehát aki 8 órában dolgozik esélytelen, hogy hozni-vinni tudja.

Nekem annyi mákom van, hogy rugalmas munkarendem van vezetői pozícióban, így nálam simán belefér, hogy egy órával kevesebbet dolgozom fizikálisan a munkahelyemen, mert estefelé is előfordul, hogy valamiért géphez kell ülnöm.

Viszont el nem tudom képzelni, hogy akinek 100% jelenlétet igényel a munkája hogyan oldja meg a mi bölcsinkben...

(Nálunk apuka külföldön)

szept. 3. 10:28
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Jöhetnek még.

És a szünetekben (karácsony, nyári szünet, stb) hol van a gyerek? Vagy elég szabadság van hogy azt lefedje?

szept. 3. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Én csak 6 órában tudok dolgozni, fél 9-től 3-ig, le kell dolgozni az ebédidőt. Ha 8 órában lennék, 8-tól fél 5-ig dolgoznék, 5-re se érek a sulihoz, mert az szomszéd városban van és a forgalom 4 után nem engedi a haladást. 5 után ügyelet sincs, így marad a 6 órás munkarend.
szept. 13. 21:01
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
A teljes munkaidő jellemzően nem 8, hanem 8 és fél óra, mert le kell dolgozni az ebédszünetet. Úgy lehet megoldani a gyereket, hogy munka előtt elviszed oviba, munka után pedig mész érte. Minden más csak kifogás. Munkahely közeli és normális nyitvatartással rendelkező oviba kell íratni, másképp nem megy. Nyilván a részmunkaidő, vagy ha egyáltalán nem dolgozol kényelmesebb. Az óvodában csak egy hónap a nyári szünet és van még néhány nap Karácsony körül, de ezeket meg lehet oldani szabadsággal, esetleg táborral, ügyeletes ovival.
szept. 14. 13:03
 19/20 anonim ***** válasza:

Anno mikor még exemmel éltünk aki akkor tűzoltó volt, ezért nem tudott besegíteni, az alábbiak szerint alakult:

7:30-16ig dolgoztam, de a munkahelyem több mint 1 órára volt a lakóhelyemtől. Jogosítványom meg nincs, kénytelen voltam BKV-zni.

A gyerekek már 6ra,nyitásra bent voltak a bölcsiben, oviban és délután 6kor hoztam el őket.

Borzalmas volt.

Mikor a nagyobbik iskolába került még rosszabb volt, mert az iskola csak 7kor nyitott.

Akkor leadtam a kisebbik lányomat 6kor az oviba, a nagynak meg vettünk egy telefont és felhívtam mikor kell indulnia egyedül az iskolába, végig beszéltünk amíg be nem ért. Elég ügyes volt így 7 évesen, tudott zárni is egyedül.

Aztán szétmentünk az exemmel, elköltöztünk, lányokat is a munkahelyem közelébe írattam, de közben kirúgtak és csak agglomerációban találtam munkát. Akkor már reggel 6kor a villamosmegállóban kellett lenni, hogy őket 7re leadjam az iskolába és volt 1 órám kiérni még dolgozni.

Utána megengedték, hogy home office-ban dolgozzak, onnantól lett sokkal könnyebb, a kisfiam már így született, az ovi itt van mellettünk, én meg home office-ban dolgozom. Másképp ez már nem működne. A lányok egyedül járnak iskolába.

Nem tudom hogy bírtam ki azt az időszakot, nem kezdeném újra :(

szept. 14. 13:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Én pl. épp akkor nem tudok menni a gyerekért, amikor home officeban vagyok. Olyankor 17 óráig ott kell ülni a gép előtt, egyébként meg rugalmas munkaidőben vagyok és 15-ig tart a törzsidő.
szept. 14. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!