Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengednétek a lányotok...

Megengednétek a lányotok osztálytársa szüleinek, hogy a lányotok facebook privát üzeneteit átolvassák?

Figyelt kérdés

A 11 éves lányomnak van egy osztálytársa, akihez még régebben sokat járt játszani. Azóta eltávolodtak, de néha beszélnek.

Ez az osztálytársa összeveszett a szünet alatt egy másik lánnyal, és a másik lány az enyémnek beszélte ki messenger üzenetben. Elég csúnyákat írt róla, én is láttam, mert látom a gyerek üzeneteit. Nem a lányom írt csúnyákat, hanem a másik lány. Mondjuk igaz, hogy az én lányom nem védte meg.

Viszont az én lányom elmondta a kibeszélt lánynak, hogy kibeszélte a másik. Az a kislány pedig elmondta a szüleinek.

Most a lány szülei követelik, hogy menjen el hozzájuk a lányom, és mutasson meg minden üzenetet a facebookjan, előttük lépjen be, és ők át akarják nézni az egész beszélgetést, amit a másik lánnyal folytatott.

Csak szerintem nincs ez rendben és nem tartozik az én lányom azzal, hogy a privát üzeneteit kiteregesse?

Én láttam őket, megmutathatná, mert ő nem írt csúnyákat, de akkor sem szeretném ha belehúznák ebbe, és szerintem ez a 2 másik gyerek dolga. Inkább csak annyit mondtam a lányomnak, hogy ne menjen bele a kibeszélősdibe, a másik 2 majd elintézi.

aug. 29. 23:16
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem. Privát üzenetet harmadik fél nem olvashat, kivéve, ha ő a rendőr, és feljelentés miatt akarja elolvasni. De ebben az esetben nem a lányodat kellene elővenni, hanem a zaklatót.

11 éves gyereknek nem engedném, hogy FB fiókja legyen (ha jól emlékszem, a regisztrációs korhatár 14 év)

A lányommal nagyon komolyan elbeszélgetnék, hogyan kezelje az ilyen "kibeszélések"-et. Pl., hogy leállítja a másikat, de minimum megszakítja az ilyen jellegű üzenetküldéseket, törli a zaklatóval minden kapcsolatát (mintegy tiltakozásként a gonosz zaklatás miatt), és hasonlók.

Az osztálytárs anyukájának pedig a zaklató kislány szüleivel, illetve a tanárokkal kellene beszélni (hogy segítsenek a zaklatás leállításában)

aug. 30. 04:08
 12/29 anonim ***** válasza:
34%

A kérdésben a leggázabb te vagy. Amit nyilván nem fogsz megérteni, hiszen sosem jártál önismeretbe.

Az üzeneteket természetesen nem kell megmutatni senkinek.

Ám 11 éves gyereknek sehol nem kellene fent lennie a social médián.

Plusz ez a rész:

"Viszont az én lányom elmondta a kibeszélt lánynak, hogy kibeszélte a másik" Egyáltalán nem ártatlan.

Te meg a homokba dugnád a fejed.

Te is, lányod is verbális bántalmazók vagytok. De ezt sem fogid érteni.

aug. 30. 06:06
 13/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell megmutatnia az üzenetet ha nem akarja.

Ezt meg, hogy nincs keresnivalója facen egy 11 évesnek, inkább hagyjuk...

Lányomnak is van messengeren meg face is és normálisan tudja használni.

Az viszont igaz, hogy a lányomnak sem kéne kibeszélni mást, mert ha majd őt fogják kibeszélni, már nem lesz annyira buli, sírva fog hozzád menni.

Inkább ülj le vele és beszélgess el vele az iskolai zaklatásról, és tanítsd meg neki helyesen használni a messengert.

aug. 30. 06:25
 14/29 anonim ***** válasza:
84%
*lányodnak.
aug. 30. 06:26
 15/29 anonim ***** válasza:
32%
Nem kell megmutatni, én viszont ennek ellenére fognám a gyereket telefonostól és jönne szépen a másik kislány szüleihez. Mert ebből majd talán tanul, ha már így kapott telefont meg közösségi oldalt, hogy nevelés nem volt mellé. Jogai vannak? Tanulja meg, hogy felelőssége is.
aug. 30. 06:34
 16/29 Derjaderja ***** válasza:
47%

Szerintem a szülők alapból nem jól intézik a dolgot. Full ciki, hogy belemásznak, és a másik szülővel, tanárokkal ők kárognak.

A gyereket kell megtanítani megoldani a személyes konfliktusait, ha még nem tudja, akkor tanácsokat adni.

Ebbe nem látok kiközösítest, bántalmazást vagy bullyinget, egy full átlag összeveszés, gyerekközösségben számos ilyen történik, de még családban, felnőttek között is.

Hacsak nincsenek az üzenetében valóban kriminális dolgok, szerintem max annyi a teendőd, hogy a gyerekeddel megbeszéled hogy legyen óvatos az ilyen másik háta mögött áskálódó típussal.

aug. 30. 06:48
 17/29 Derjaderja ***** válasza:
71%

Amellett ez nem egy módszer, hogy mások magánbeszélgetései után kunyizunk, követelőzünk, toporzékolunk. Legalábbis szerintem. Az anyuka a másik anyukát zsarolás érzelmileg.

Nem, én is megtagadnám ezt a kéréset. A "nemérdekel"-és vádnál megmondanám, hogy de igen, azóta beszéltem a gyerekkel arról, hogy ilyen helyzetben hogy tanácsos viselkedni, részemről a dolog lezárva, hisz primeren a másik két gyerek ügye volt.

aug. 30. 07:10
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem az a kérdés, hogy én megengedném-e, hanem hogy kötelezném-e. Nyilván megengedném, ha ő is beleegyezik ebbe.

Egyébként nem sok értelmét látom.

aug. 30. 07:28
 19/29 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem meg ezt el sem kellett volna mondania a csajnak, de most már látja hogy mekkora baj csinált magának. 🤷🏼‍♀️
aug. 30. 07:49
 20/29 A kérdező kommentje:

A gyerekeknek mind van facebookjul az osztályból! Csoportba küldi az osztályfőnök az infokat, akinek nincs, az rengeteg dologról lemarad. Mindenhol a gyerekek vannak bent, nem a szülők.

5. osztály elején, 10 évesen kérte erre a szülőket az ofő, hogy legyen egy csoport, amiben a gyerekek vannak. Olyan is van, amiben a szülők.

Mellesleg nekem is van hozzáférésem a fiókjához, minden üzenetét látom, csak azt jelölheti be/vissza, akit ismer, akit engedek neki.

aug. 30. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!