Megengednétek a lányotok osztálytársa szüleinek, hogy a lányotok facebook privát üzeneteit átolvassák?
A 11 éves lányomnak van egy osztálytársa, akihez még régebben sokat járt játszani. Azóta eltávolodtak, de néha beszélnek.
Ez az osztálytársa összeveszett a szünet alatt egy másik lánnyal, és a másik lány az enyémnek beszélte ki messenger üzenetben. Elég csúnyákat írt róla, én is láttam, mert látom a gyerek üzeneteit. Nem a lányom írt csúnyákat, hanem a másik lány. Mondjuk igaz, hogy az én lányom nem védte meg.
Viszont az én lányom elmondta a kibeszélt lánynak, hogy kibeszélte a másik. Az a kislány pedig elmondta a szüleinek.
Most a lány szülei követelik, hogy menjen el hozzájuk a lányom, és mutasson meg minden üzenetet a facebookjan, előttük lépjen be, és ők át akarják nézni az egész beszélgetést, amit a másik lánnyal folytatott.
Csak szerintem nincs ez rendben és nem tartozik az én lányom azzal, hogy a privát üzeneteit kiteregesse?
Én láttam őket, megmutathatná, mert ő nem írt csúnyákat, de akkor sem szeretném ha belehúznák ebbe, és szerintem ez a 2 másik gyerek dolga. Inkább csak annyit mondtam a lányomnak, hogy ne menjen bele a kibeszélősdibe, a másik 2 majd elintézi.
Köszönöm a megerősítést.
Akkor jól gondoltam, csak nagyon rám szálltak, ráadásul megkérdőjelezték, hogy nem érdekel a kiközösítés.
Érdekel, de szerintem nem a mi dolgunk.
Én a helyükben a kibeszélő lány szüleit vonnám kérdőre. Csak könnyebb kutakodni, mint egyenesnek lenni.
“ Érdekel, de szerintem nem a mi dolgunk.”
Mondjuk a kiközösítés és bullying általában ezért tud elharapózni, mert mindenki azt gondolja hogy ez nem az ő dolga.
A lányomnak elmagyaráznám, hogy mi lehetett volna jobb reakció.
Attól függetlenül a lányod nem tartozik semmivel a másik lány szülei felé. Én se engedném.
Viszont azt se engedném, hogy csak lapítson mint nyuszi a fűben, ha egyértelmű bántást lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!