Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nők valóban megszűnnek...

A nők valóban megszűnnek létezni, miután anyává válnak?

Figyelt kérdés
Láttam Youtubeon egy videót, amiben ezt mondták.
aug. 22. 00:47
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor voltam ordas fáradt, meg kiégett, de ezt, hogy eltűnnék, sosem éreztem.
aug. 22. 11:25
 22/37 anonim ***** válasza:
74%

Elég sokan igen. Nekem is van olyan ismerősöm, aki a gyerek előtt egy elképesztő izgalmas személyiség volt, sok mindennel foglalkozott stb. Mióta gyereke van semmi mással nem foglalkozik már, csak a gyerek témával, másról nem is lehet már beszélni vele. Szerintem elég szomorú dolog, hogy olyanokkal is ez történik, akiknek amúgy ennél sokkal komplexebb volt a személyisége. Mert nyilván aki világ életében faék egyszerű volt és csak ennyi volt az életcélja, hogy találjon egy pasit és gyereke legyen, attól ez nem meglepő.

Persze vannak kivételek is, akik normálisan kezelték ezt, nem lettek ősanyák.

aug. 22. 12:15
 23/37 A kérdező kommentje:

22-es, hát ez tényleg szomorú, de szerintem ez leginkább fejben dől el, és szerintem az ismerősöd magának csinálta ezt az egészet.

Én egyébként nem igazán értem azokat az anyukákat, akik semmi másról nem tudnak beszélni, csak a gyerekről..

aug. 22. 12:22
 24/37 anonim ***** válasza:
18-as, de igen, tölt vele időt. Pl. Amíg eszek, vagy fürdök ő van vele, ha kell megeteti, tisztába teszi, játszik vele addig. Pl. 2 hónapja szépen becsípődött a derekam hogy nem tudtam egy hétig lábra sem állni szinte, vett ki szabadságot és ő végezte az itthoni dolgokat helyettem is és a kicsit is rendezte. Tulajdonképpen kiveszi a részét ha kell. De amíg birom magam addig én vagyok inkább a gyerekkel. :)
aug. 22. 12:22
 25/37 anonim ***** válasza:
77%
#22 Akiről én írtam, az is más volt korábban. A férjével együtt rendkívül mozgalmas életet éltek. Aztán megszületett a gyerek, és már semmi nem érdekelte, minden annak lett alárendelve. Attól a naptól megszűnt nő lenni. A gyerek 10 hónapos volt, amikor váltak, ő volt a kezdeményező. Most már unokái vannak, így ez a függés hatványozódott. Korábban legalább a munkája érdekelte, most már az sem, alig várja, hogy nyugdíjba mehessen.
aug. 22. 13:28
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
*Ja és #17 voltam.
aug. 22. 13:29
 27/37 anonim ***** válasza:
67%

22-eshez hasonlót én is ismerek. Egy tök értelmes nőről beszélünk. Amióta gyerekei lettek, megszűnt számára minden. Próbáltam vele néha szakmaibb dolgokról beszélgetni, de láttam, hogy agyilag olyankor teljesen "bezár" és nem érdekli. Ő mindent a gyerekei alá rendelt, hogy minden percben ugrik, ha a gyereknek valami nyűgje van. Pedig van férj is, aki szerintem abszolút segítőkész.

De ismerek olyat is, aki 3 gyerek mellett sem szűnt meg nőnek létezni és teljesen normálisan egyensúlyban tartja a férjével való kapcsolatot, a gyerekeivel való kapcsolatot és a szabadidejét.

Szerintem ez valahol személyiség és döntés kérdése is.

aug. 22. 13:56
 28/37 anonim ***** válasza:
35%

Kérdezö nekem nem mondták a barátaimnak IS vannak gyerekei amelyiknek nincs azal másrol beszélgetek .

Inkább foglalkoz a saját életedel.

aug. 22. 16:23
 29/37 anonim ***** válasza:
61%

Sokan, és itt rontják el. Sem az adott nőnek, sem a gyereknek nem jó, sem a párkapcsolatnak. De ez az ő döntésük. A környezetemben több ilyen elbutult, önsorsrontó, mártírkodó nő is van, aki miután megszülte a gyereket, teljesen elveszett ebben, már nem volt többé önmaga. De szerencsére olyanok is vannak akik értelmesebb módon kezelik a helyzetet.

Nem véletlen, hogy azok közt van a legtöbb válás ahol már gyerek is van.

aug. 23. 01:24
 30/37 anonim ***** válasza:
80%

"A napom annyiból áll hogy etetés, pelus csere, altatás, büfiztetés, mondókázás, gyakorlás, játszás, séta ... Van apja. Csak sokat dolgozik. Szabadidejében besegít néha, de nem várom el tőle hogy még munka után ő legyen a gyerekkel"

A fentiekből egy csomót szívesen átvesz egy dolgozó apa is, nem azért, mert elvárja a felesége, hanem egyszerűen mert szereti a gyerekét és jelen akar lenni az életében.

(Mi az a "gyakorlás"?)

aug. 23. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!