Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A fiam túlságosan igénytelen?

A fiam túlságosan igénytelen?

Figyelt kérdés

Csak egy kis háttérsztori: Imádom a gyermekemet, mindig is kedves és odafigyelő volt másokkal. Kisebb fiúként igen céltudatosnak találtam, mert igenis szorgalmas tanuló volt illetve bármilyen problémával is találkozott, általában beavatkozás nélkül megoldotta.

Azonban most már idősebbként (24) annak ellenére, hogy továbbra is intelligens és empatikus gondolkodású embernek gondolom... arra lettem figyelmes, hogy úgy tűnik mintha semmire nem vágyna.

Kicsit jobban kifejtve... ha például kérdezem a jövőjéről kapcsolatban (munka, partner, vágyak bármi...), azt az érzést kelti bennem, mintha nem szeretne már semmit sem elérni. Ezen kívül ha szimplább dolgokról kérdezem, mintpéldául "jó lenne ha ebben az étteremben vacsiznánk? vagy "mi lenne ha itt nyaralnánk?"... a válasza gyakran "Nekem mindegy szóval, válasszátok azt ami nektek jobban tetszik." vagy valami hasonló. (Mondjuk régen nem voltunk valami tehetősek, de manapság már elég jó a sorunk szóval ha valami olyanról van szó ami pénzbe kerül akkor lehet most ez közre játszik)

Csupán véleményekre vagyok kíváncsi, bármi ötletre, tapasztalatra ami segíthet abban, hogy én is továbbra a legjobban segíthessek neki ha esetlegvalami gondja van.

aug. 21. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Szóval, ha jól értem: a fiadnak van munkája, hobbija, sportol, emellett rendszeresen segít a nagyszüleinek. De szerinted "igénytelen", mert nem csajozik úgy, mint egy baknyúl (vagy legalábbis nem tudsz róla), és nem akar családot alapítani. Hát az "év édesanyja" címre ne pályázz, biztosan nem te fogod megnyerni.
aug. 21. 22:31
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Nincs közöd a szexuális/szerelmi életéhez, ha van neki, ha nincs. Ne is nyaggasd vele, ez az ő magánügye. Unokáznál már?
aug. 21. 22:56
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj a fiaddal. Lehet, hogy sosem akar cdaládot. Lehet, hogy akar, de később. Lehet, hogy csajozik de nem tudsz róla. És az is lehet, hogy akarna csajozni de nem megy. Ez esetben pedig nem veled fogja megbeszélni.
aug. 22. 00:46
 14/19 anonim ***** válasza:
59%
Nem akar erről veled beszélgetni.
aug. 22. 04:24
 15/19 anonim ***** válasza:
47%
Nem lehet, hogy meleg?
aug. 22. 06:19
 16/19 A kérdező kommentje:
Szerintem rosszul jött le itt az előző válaszom egyeseknek. Nem nyaggattjuk vele, de szemünk és fülünk igenis van. Maximum a családunk többi tagja érdeklődik erről összejövetelekkor. 😅
aug. 22. 09:22
 17/19 A kérdező kommentje:
15-ös, lehetséges de erről mi sosem kérdeztük és ha így is lenne minket nem zavarna.
aug. 22. 09:28
 18/19 anonim ***** válasza:
17# nem is azért írtam, hogy szerintem titeket zavarna, hanem mert ez megmagyarázná, hogy miért nem vágyik párkapcsolatra, gyermekre, vagy egyáltalán miért nem próbál ismerkedni (ha nem próbál). Az egy plusz stresszfaktor lehet neki, ha a rokonok is ezzel bsztatjak.
aug. 22. 10:23
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
Szóval teljesen rendben van a fiatok, csak ha épp ti vacsizgatni akartok valahol őt ez 24 évesen nem izgatja, de kelletlenül a kedvetekért elmegy. Lehet békén kéne kicsit hagyni, menjetek ti ahova akartok, nem biztos hogy veletek akar lógni csak nem mondja. A párkapcsolat meg magánügye, majd elmondja ha akarja.
aug. 22. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!