Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A fiam túlságosan igénytelen?

A fiam túlságosan igénytelen?

Figyelt kérdés

Csak egy kis háttérsztori: Imádom a gyermekemet, mindig is kedves és odafigyelő volt másokkal. Kisebb fiúként igen céltudatosnak találtam, mert igenis szorgalmas tanuló volt illetve bármilyen problémával is találkozott, általában beavatkozás nélkül megoldotta.

Azonban most már idősebbként (24) annak ellenére, hogy továbbra is intelligens és empatikus gondolkodású embernek gondolom... arra lettem figyelmes, hogy úgy tűnik mintha semmire nem vágyna.

Kicsit jobban kifejtve... ha például kérdezem a jövőjéről kapcsolatban (munka, partner, vágyak bármi...), azt az érzést kelti bennem, mintha nem szeretne már semmit sem elérni. Ezen kívül ha szimplább dolgokról kérdezem, mintpéldául "jó lenne ha ebben az étteremben vacsiznánk? vagy "mi lenne ha itt nyaralnánk?"... a válasza gyakran "Nekem mindegy szóval, válasszátok azt ami nektek jobban tetszik." vagy valami hasonló. (Mondjuk régen nem voltunk valami tehetősek, de manapság már elég jó a sorunk szóval ha valami olyanról van szó ami pénzbe kerül akkor lehet most ez közre játszik)

Csupán véleményekre vagyok kíváncsi, bármi ötletre, tapasztalatra ami segíthet abban, hogy én is továbbra a legjobban segíthessek neki ha esetlegvalami gondja van.

aug. 21. 19:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem az igénytelenséget mondanám erre. 😅
aug. 21. 19:03
 2/19 A kérdező kommentje:
Most így vissza gondolva teljesen én sem, viszont a lényeg hogy igényei nagyon nem léteznek... 😄 de remélem az extra információ lentebb megmagyarázza, hogy körülbelül mire gondoltam.
aug. 21. 19:15
 3/19 anonim ***** válasza:
98%
A szó, amit keresel: érdektelen.
aug. 21. 19:23
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Érdektelen, és céltalan.
aug. 21. 19:28
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Érdektelen, talán otthon is hasonló mentálist tapasztalt, esetleg fiatalabb korában le lett törve a proaktivitása.
aug. 21. 19:43
 6/19 babyboom567 ***** válasza:
74%
Szerintem pedig kiégett.
aug. 21. 19:50
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Inkább céltalannak gondolnám, mintha semmi nem érdekelne.

Milyen az élete? Munka? Párkapcsolat? Ki szokott kapcsolódni?

aug. 21. 20:25
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kicsit ösztönözni kellene arra, hogy saját életet kezdjen, akar albérletben, ha lakásvásárlásban nem tudjátok támogatni. Nyilván egy szülő nem dobja ki a gyerekét otthonról, de finoman biztatni a saját élet kérdésére lehet, és kell is egy 24 éves felnőtt embert mar. Ha kilép a komfortzonajabol, dolgozik, ismerkedik, szerintem minden más lesz. Amíg veletek el, mindig egy gyerek marad, és hát lássuk be, ez egy 24 éves srácnak már miért lenne motiváló?
aug. 21. 20:31
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Saját élet kezdésére * 8as voltam
aug. 21. 20:32
 10/19 A kérdező kommentje:
Munkája van, a szabadidejében pedig rajzol, modellez és sok mástis csinál... gyakran szokott edzeni is elég intenzíven. Én apumhoz is gyakran jár, hogy rendbe tegye a házat és, hogy ne legyen egyedül. Büszkék vagyunk rá, szóval csak így is a háta mögött beszélni róla még ha miatta is teszem egy kicsit kellemetlen. A párkapcsolati téren viszont sok mindent nem látok a jövőben. Ugyanazt hallom tőle mint 10 éve, hogy nem szeretne se párt, se gyereket pedig tudtommal tapasztalata romantikus téren még nem volt.
aug. 21. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!