Hogy lehet, hogy mostanában egyre többen esnek teherbe a már meglévő gyerek 1,5 éves korában?
Az utóbbi időben több olyan poszt is szembejött velem az interneten, amiben azt írták az anyukák, hogy van egy másfél éves gyerekük, és már a másodikat várják.
Nem túl megterhelő és kimerítő két ilyen pici gyerek mellett? Vagy egyben szeretnék letudni a szoptatást, éjszakázást és a dackorszakot?
Ez nem mostanában van így, csak mostmár sokkal több információhoz hozzá lehet férni. Mindig is így volt, sőt mostmár egyre többen döntenek a nagyobb korkülönbség mellett.
Amúgy igen, van aki egyben le szeretné tudni az éjszakázást, betegeskedést. Nincs ezzel semmi probléma, mindenkinek ahogy jó, úgy csinálja.
2-es, igen, nem mindenki vállal kis korkülönbséggel második gyereket.
Van olyan is, aki megvárja, amíg egy kicsit önállóbb lesz az első gyerek, és csak akkor kezdi tervezni a másodikat :)
16 hónap van a 2 gyerekem közt. Tervezett volt mind a 2, direkt kis korkülönbséget akartunk, és nekünk be is jött, szeretjük. (Nem csok miatt vállaltunk gyerekeket, van elég pénzünk támogatások nélkül is.)
Nekem a nagy korkülönbség rossz tapasztalatot adott a testvéreim és én köztem. Persze tudom, hogy nem ettől függ, de akkor is így szerettem volna. Nem is azért, mert "egyben le akartam tudni", csak úgy éreztem, hogy így lesz a legjobb.
Vannak nehezebb részei, de könnyebb részei is. Én alapjáraton pozitívan élem meg.
Kizárólag 2-3 év korkülönbséget akartunk, ehhez pedig ez kellett
(2,5 év lett közöttük)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!