Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy mostanában...

Hogy lehet, hogy mostanában egyre többen esnek teherbe a már meglévő gyerek 1,5 éves korában?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben több olyan poszt is szembejött velem az interneten, amiben azt írták az anyukák, hogy van egy másfél éves gyerekük, és már a másodikat várják.

Nem túl megterhelő és kimerítő két ilyen pici gyerek mellett? Vagy egyben szeretnék letudni a szoptatást, éjszakázást és a dackorszakot?

aug. 16. 15:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
35%
Csok
aug. 16. 15:09
 2/21 anonim ***** válasza:
93%

Ez nem mostanában van így, csak mostmár sokkal több információhoz hozzá lehet férni. Mindig is így volt, sőt mostmár egyre többen döntenek a nagyobb korkülönbség mellett.

Amúgy igen, van aki egyben le szeretné tudni az éjszakázást, betegeskedést. Nincs ezzel semmi probléma, mindenkinek ahogy jó, úgy csinálja.

3/21 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem írni, hogy régebben inkább csak olyan posztok jöttek velem szembe, amikben legalább 2 éves volt a gyerek, amikor elkezdték tervezni a második babát.
 4/21 A kérdező kommentje:

2-es, igen, nem mindenki vállal kis korkülönbséggel második gyereket.

Van olyan is, aki megvárja, amíg egy kicsit önállóbb lesz az első gyerek, és csak akkor kezdi tervezni a másodikat :)

aug. 16. 15:12
 5/21 anonim ***** válasza:
66%
Nem mindenki szoptatja a masfel eves gyereket.
aug. 16. 15:27
 6/21 anonim ***** válasza:
91%
Ez csak a saját mini statisztikád. Ezt tapasztalod a szűk környezetedben, és emiatt azt hiszed, hogy általános, közben csak a telefonod viccel meg, hogy egy cikk után ezeket dobálja dögivel
aug. 16. 15:28
 7/21 anonim ***** válasza:
68%

16 hónap van a 2 gyerekem közt. Tervezett volt mind a 2, direkt kis korkülönbséget akartunk, és nekünk be is jött, szeretjük. (Nem csok miatt vállaltunk gyerekeket, van elég pénzünk támogatások nélkül is.)

Nekem a nagy korkülönbség rossz tapasztalatot adott a testvéreim és én köztem. Persze tudom, hogy nem ettől függ, de akkor is így szerettem volna. Nem is azért, mert "egyben le akartam tudni", csak úgy éreztem, hogy így lesz a legjobb.

Vannak nehezebb részei, de könnyebb részei is. Én alapjáraton pozitívan élem meg.

aug. 16. 15:34
 8/21 anonim ***** válasza:
36%
Angliaban lakom, a csaladok 90 % nal ez van. Gondolom Mo. is fejlodik ?
aug. 16. 15:34
 9/21 anonim ***** válasza:
62%

Kizárólag 2-3 év korkülönbséget akartunk, ehhez pedig ez kellett

(2,5 év lett közöttük)

aug. 16. 15:35
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Én meg pont azt tapasztalom, hogy regen szűk 2 év volt a kulonbseg nagyatlagban a két gyerek között, es inkabb manapsag szoktak többet varni, 3-5 evet akar, mert hogy annyira megküzdenek az elsőszülöttel
aug. 16. 16:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!