Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen volt a visszatérés a...

Milyen volt a visszatérés a munkába szülés után?

Figyelt kérdés
Milyen votl visszarázódni több év kihagyás után? Megterhelő volt dolgozni a család mellett? Nem voltatok nagyon lemaradva a karrierben? Minden tapasztalat érdekel, mert már előre félek milyen lesz visszamenni.
aug. 13. 19:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Picit jó is volt, picit rossz is.

Az első után ugyanúgy kereskedelembe mentem vissza.

Kicsit nehéz volt a logisztika egyedülálló anyukaként nulla segítséggel de ha akarja az ember bármit meg tud oldani.

A második után már a saját vállalkozásunkba dolgoztam, ez sokkal könnyebb volt mert én osztottam be az időmet és itthonról dolgozom.

Jó újra emberek között lenni, kicsit újra felnőttnek érezni magam. Örökre nem maradhatnak ők sem itthon

aug. 13. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Irodába mentem és nagyon jó volt. Az első időben picit nehéz volt a reggeli készülődés, ki kellett tapasztalni, hogy mikor kell ébrednünk, hogy időben elinduljunk. Az viszont nehéz volt, hogy munka után nem volt időm elmenni sehova, mert rohantam a gyerekért, aki fél 5 előtt már sokszor az utolsó volt. A karrieremben nem voltam lemaradva.
aug. 13. 20:11
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
De jó, hogy ide jöttem olvani. Igaz én csak jövőre mennék munkába, de már most foglalkoztat. Sokat gondolkodok, hogyan is lesz.
aug. 13. 20:14
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Szörnyű volt. 38 évesen kaptam a nyakamba egy 23 éves csoportvezetőt, aki meg volt győződve hogy hót hülye vagyok, csak mert teljesen új részlegre kerültem, új céget képviseltem, megváltoztak a programok is (erre nem lehetett otthonról készülni, mert belső progi)...és nem tudtam egyből mindent.

Jó pár hónap volt mire belerázódtam.

Korábban egyébként én voltam csoportvezető, de az a csoport megszűnt, beolvadt, ezért kellett 0-ról kezdeni.

Mellette a család, haztartás (fele)...

2,5 éve jöttem vissza, azóta előrébb léptem a munkámban, de legszívesebben visszamennék gyesre, ha nem 5 éves lenne a kisebb is.

Nem bírom ezt a mókuskereket. Állandó rohanás mindenhova. Alig vagyok a gyerekekkel. Kétszer ennyi pénzért se érné meg ez a szressz.

Felnőtt környezet?

Azok a napok a kedvenceim, amikor maradhatok Home Office-ban és távol lehetek a munkatársaktól.

Nekem addig is megvolt a felnőtt társasagom, amíg otthon voltam a gyerekekkel és elpasszolnom se kellett őket hozzá.

aug. 13. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Biztos csodás lehet! Mesés, habkönnyű, mint a mosópor reklám!

En még akkor sem dolgoztam, amikor a lányom 3 éves volt es ígyse tudtam magam felmosni a padlóról reggelente.

El nem tudom képzelni, hogy ha dolgoztam volna, hogy bírtam volna, a lányom roppant sok figyelmet vett igénybe, nagyon aktív volt, es nem tudom, hogyan tudtam volna reggel kitépni szegenyt az ágyból! Habar azok az idők is eljöttek, csak később! Iszonyat nehéz volt!!!!

aug. 13. 20:45
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
5év és 2 gyerek után mentem vissza. Nekem pihenés volt
aug. 13. 21:41
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Én 5 évig maradtam itthon 2 gyerekkel. Szörnyű volt visszamenni. Az előző helyemre nem vettek vissza, mert a helyem már be van töltve.

Volt ugyan más üresedés, de azt "két kicsi gyerekkel én biztos nem tudnám betölteni", a főnök szerint. Viszont "olyan jó az önéletrajzom, hogy biztos hamar találok állást". Ja, ahogy nektek is nagyon kellettem.

Fél évig kerestem állást, és egy határozott idejű munkát találtam csak.

Egy huszonéves lánynak kellett volna betanítania, akinek erre "nem volt ideje", ellenben telekürtölte vele a céget, hogy én micsoda szellemi fogyatékos vagyok, nem értek semmit. Én be is mentem a főnökömhöz, hogy felmondjak próbaidő alatt, de lebeszélt. Fél évig szenvedtem, utána kezdtem élvezni.

Alapvetően azzal nem volt bajom, hogy bejárni az irodába, szerettem emberek közt lenni. Ha a gyerek beteg volt, már akkor engedték a home office-t, és a férjemmel felváltva jártunk a gyerekekért. Inkább a beilleszkedés volt gond, bár szerintem egy ilyen légkörben lehet, hogy nem a kihagyott 5 év volt a gond.

aug. 13. 21:41
 8/11 flora08 ***** válasza:
100%
Az én helyzetem egy kicsit más, mert nem oda mentem vissza, ahonnan eljöttem. Amíg itthon voltam, befejeztem egy BA képzést, és lehetőségem nyílt ebben a szakmában elhelyezkedni. Összességében jó volt, örültem hogy váltottam, (nem véletlenül tanultam tovább munka, majd kisgyerek mellett), de nehéz is volt, mert minden új volt: a napirend teljesen más volt így kisgyerekkel, reggel bele kellett számolni a közös készülődést, reggelit, öltözést, hogy el kell vinnem bölcsibe és beérni időben a munkahelyre. Munka után rohantam érte, utána még séta/játszótér/kismotor, hogy meglegyen a mozgás, esti rutin. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kellett idő, mire belerázódtam. A munkahely szempontjából az volt nehéz, hogy nulla tapasztalattal vágtam bele, egy új munkakörben dolgoztam, rossz volt a bizonytalanság, hogy folyton kérdezgetnem kellett valakit. Na meg, a betegségek, munkahely-otthon-munkahely-otthon...váltakozva. Ezek mind természetes dolgok egy kisgyermekes család életében, de valljuk be, elsőre szerintem nem egyszerű mindent megoldani. A nehézségek ellenére a váltást egyáltalán nem bántam meg, boldog vagyok, hogy lehetőségem volt rá, az előző helyre nagyon nem akartam visszamenni. A munkakör is sokkal jobban illik hozzám, szeretem csinálni, és rugalmasabb is.
aug. 14. 12:00
 9/11 anonim válasza:
17%
Ha jól választanak a hölgyek, akkor csak annyit és azt kell dolgozniuk amit szeretnek, nincs rajtuk munkahelyi nyomás, egy férfi tudja eltartani a családját.
aug. 17. 22:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy éves volt a fiam, mikor újra munkába álltam 4 órában. Két éves lesz, mikor 8 órában.

Néha szeretem, néha gyűlölöm. Így is rohanok állandóan, úgy érzem ez a 4 óra bőven elég lenne, hogy maradjon minőségi időm a kisfiammal.

Egy hónap legalább kellett, mire az elmaradt infókat magamba gyűjtöttem, bár otthonlétem alatt is kontaktban voltam néha a kollégákkal.

Az eslő pár reggel kicsit döcögős volt, de mivel amúgy sem alszik sokáig a gyerekem sem, így igazából nem volt nagyon nagy akadály.

Szívem szerint maradnék 4 órában amíg iskolás nem lesz, de a munkaköröm teljes embert igényel és már így is nehezen helyettesítenek, sokszor otthon alvásidőben ráhúzok (vezető pozíció multinál).

szept. 5. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!