Melyik nevet adnád 2.névként Dorián mellé? (Az egyiket se, mind ronda, nem segítség, akkor nem kell szavaznod.)
Ha 77. helyen van, az nem túl gyakori. Ha indul egy tanévben 4, egyenként 25 fős első osztály egy iskolában, akkor valószínű, hogy legfeljebb egy Dorián lesz, de valószínűbb, hogy egy sem. Nem kell attól tartanod, hogy túl sok ilyen nevű osztálytársa lenne. Ha meg 4 év múlva valami csoda folytán baromira felkapnák a nevet, arról már lecsúsznak, hogy pont a te gyereked oaztálytársai legyenek.
Én sem vagyok könnyű helyzetben, mert a leggyakoribb nevek a legnormálisabb fiúnevek, és én sem akarok túl gyakorit. Azok közül egyet is nehéz lesz találni, ami viszonylag tetszik is, és még ne adj isten becézni is lehet rendesen.
Én azt mondom, hogy Vendel. A Beliánnal se lenne gond, de így együtt nem.
A Bajka, Berke nekem túl nőiesen hangzik, de lehet, hogy csak a Barka név miatt.
Az Ábris nekem szimplán nagyon nem tetszik, ezért nem adnám.
Kérdező, szabad tudni, miért pont ezek jöttek szóba? Valahol én is ott tartok, mint egy korábbi válaszoló, hogy hiába van 4-5 ezer név, a férfi nevek között nem tudnék választani egyet sem, ezért érdekel, hogy neked miért tetszettek meg pont ezek?
#24 Mi az a hatalmas tragédia a Dorián névvel?
#25! Nem tudom, miért pont ezek. Elég nehéz, mert nekem ritka nevem van (nem magyar). Ezért azt szoktam meg, hogy mást nem hívnak úgy. Fura lenne olyat adni, ami a környezetemben van egy csomó. Tehát a ma népszerű nevek kiesnek. Ugyanez a helyzet a régebbi nevekkel, mert nem vagyok már fiatal, de azok a nevek, nekem a "tucatnevek", hiába nem adják ma már sokan.
A vezetéknév külföldi, de nem adnék magyarosított külföldi nevet se, mert azok meg röhejesek. Viszont külföldi eredetű, de a vezetéknévtől nagyon eltérő se jöhet szóba. Pl.más népekkel: Fisher Borisz. Random nevek, nincs közöm egyikhez se, csak hogy értsd, mire gondolok. Ha a vezetéknév germán, nem adnék hozzá egyértelműen más hangzásút.
De a vezetéknévnek megfelelő népcsoport neveit se szeretném eredetiben, ne lógjon ki annyira a magyar nevek közül.
Szóval nagyjából mindent ki is ejtettem🤣 Illetve azok is kiestek volna, amiről nem tudnám megmondani kapásból, hogy fiú vagy lány név, de mivel csak a fiú nevek között kerestem, így maradtak.
Tehát ezek tetszenek önmagában hangzásra és a feltételek egy részének megfelelnek. Sajnos, mindnek egyik se. Olyan nincs.
Lány nevem 20 éve van és azon kívül is elég sok tetszik, de úgy alakult, hogy fiam lesz🤷🏼♀️
Szóval nagyjából mindent ki is ejtettem🤣 Illetve azok is kiestek volna, amiről nem tudnám megmondani kapásból, hogy fiú vagy lány név, de mivel csak a fiú nevek között kerestem, így maradtak.
Nekünk utána kellett nézni fiú vagy lány nevek, szerintem ne erőltesd.
24es, én három Doriánt ismerek, egyik se idén barnult, mind neveletlen suttyó gyerek, nekem rettenetesen irritáló. Valamint én nem szeretem a nem férfias neveket, nekem a Dorián nagyon nőies olyan Ariel vagy Jácint kategória.
Nekem nem tetszik a Dorián, de annyira azért nem gáz, vannak ettől jóval szarabbak.
A második névre az opciók nagyrésze viszont valóban szörnyű, szükség-megoldásként a Vendelt adnám mellé, azzal legalább jól hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!