Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik nevet adnád 2.névként...

Melyik nevet adnád 2.névként Dorián mellé? (Az egyiket se, mind ronda, nem segítség, akkor nem kell szavaznod.)

Figyelt kérdés
A vezetéknevet nem fogom leírni. 3 szótagú, mély hangrendű, kissé idegen hangzású (mert külföldi.)

aug. 13. 09:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
73%
Életszerű 😂 nálunk hárman voltunk Katák és még harmadik nevem is van (bár az keresztanya révén, a keresztségben kaptam - Petra) mégsem merült volna fel bennem soha hogy emiatt ne legyek Kata. 🤷‍♀️
aug. 13. 11:47
 12/29 anonim ***** válasza:
83%
:D úgyse fog mást használni, ha mondjuk 6 éves koráig mindig Doriannak hivtatok, mert azt szokja meg 😅 de amúgy a Vendelnek a legkellemesebb a hangzása :)
aug. 13. 11:47
 13/29 anonim ***** válasza:
79%

Belian legyen feltétlenül. Dorian Belian.

Így lesz a legrohejesebb.

aug. 13. 11:53
 14/29 anonim ***** válasza:
73%

Hát ha mindenáron muszáj, akkor Ábris vagy Vendel.

A Belián önmagában is borzalmas, ráadásul nagyon össze is cseng hangzásra a Doriánnal - Dorián Belián pont ugyanúgy hangzik, mint az ilyen ejnye-bejnye, cserebere vagy hasonló típusú szavak.

A Berke olyan, mintha valami juh neve lenne.

A Bajka meg egyrészt nálam maximum szintén állatnév lehetne, másrészt meg nagyon feminin az a végződés miatt, az lenne a legnagyobb kiszúrás a gyerekkel.

Az Ábrisról meg a Vendelről legalább mindenki tudja, hogy fiúnév, hangzásra is egy kicsit markánsabbak, mint a nagyon lágy hangzású Dorián.

aug. 13. 12:12
 15/29 A kérdező kommentje:

Hát, tesóm például otthon a 2.nevének becézését használta, suliban az elsőnek a becézését. Vagy 10 éve már a 2.nevének a teljes alakját használja máshol, tehát becézés nélkül.

Ismertem olyan nőt, aki mindig a teljes nevén mutatkozott be, de csak az elsőt használta. Csak aztán abban a környezetben lett még 3 olyan nevű, ezért elkezdte a másodikat, amiből nem volt más. Mostmár mindenki azon hívja.

Nem értem, mitől olyan fura ez? Mindenki azt a nevét használja, amelyiket akarja és arra sincs törvény, hogy egész életében ugyanazt kell.😂

aug. 13. 12:18
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

Belián semmiképp, idétlenül rímel.

A Berke és a Bajka nekem nagyon ismeretlen, nem névszerű, hogy úgy mondjam.

Az Ábris jó, a Vendel meg régi titkos kedvenc nevem a Jeripuszból. :)))) Add azt! De most ahogy mélázom, Ábris is szerepelt benne, csak nem egy másik rajongó? :D

aug. 13. 12:20
 17/29 A kérdező kommentje:

#14! Végre egy normális válasz. Nagyjából mindennel egyet is értek.

Nekem a Berke nagyon tetszik, de szerintem is hamar Birka lenne belőle.

A Bajkáról sok helyen olvastam, hogy női név, ami itt most nem igaz, de lehet, hogy valamikor/valahol az (volt). Mivel a Doriánt is lányosnak mondják, így nem jó. Egyébként meg olyan, mintha baj lenne, de nem olyan nagy, csak kicsi😂

Az Ábrisra és a Vendelre is vannak ellenérveim, szóval nem tudom. Igazából nekem egy fiú név se tetszik, de valamit muszáj adni.

aug. 13. 12:25
 18/29 anonim ***** válasza:
63%

Igazából nekem egy fiú név se tetszik, de valamit muszáj adni.

És pont a legszarabbakat nézegeted?

aug. 13. 12:33
 19/29 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell 2. Nevet adni. Hidd el, hogy olyan helyzeteket hoztál fel, amik nem fognak megtörténni. Pusztán azért mert a név, amit választottál is ritka. Úgyhogy szerintem engedd el, csak szegény gyereket szivatod.
aug. 13. 12:35
 20/29 A kérdező kommentje:

#18! Igen, direkt, hogy téged bosszantsalak😝 Meglepő, de ami neked a legszarabb, az másnak pont tetszhet. Tudod, 2 külön ember vagyunk😉

#19! Most se olyan ritka és ez egy pillanat alatt változhat, úgy szokott. De még átgondolom.

aug. 13. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!