Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti mennyire mernétek...

Anyukák, ti mennyire mernétek beültetni a gyereketeket egy 25-30 éves, kevésbé biztonságos autóba?

Figyelt kérdés

Nincs még gyerekem, csak onnan jutott eszembe, hogy most, hogy nyaralás szezon van, és jönnek-mennek a kirándulóhelyeken az emberek, időnként látok babás, vagy 2 kisgyerekes családokat, nemcsak mai, modern, mindennel felszerelt biztonságos új autókkal, hanem a maiakhoz képest réginek számító, fapados autókkal is, pl. régi Opel Astra, régi Suzuki Swift, régi lépcsőshátú Renault, sőt, emlékszem tavalyi évben láttam ilyen kiránduló , gyerekes családot Zsigulival, kétütemű Trabanttal - benne max. pár hónapos csecsemővel -, meg olyan nagyon-nagyon régi bogárhátú Volkswagennel is.

Elgondolkodtam, hogy vajon mennyire biztosnágos egy kisgyerekes családnak ilyen huszonéves, vagy akár 30+-os, veteránnal utazni meg kirándulni? Még ha maga az adott autó karban is van tartva, ebben a nagy forgalomban, a sok nagy batár SUV autó között, szerintetek nem veszélyes ilyen extrákkal nem felszerelt autóval, nyaralni/kirándulgatni?

Szóval a kérdésem az, hogy ti mit gondoltok? Ti mennyire mernétek ilyen régi fajta autóval útnak indulni 1-2 gyerekkel? Van esetleg olyan itt, aki szokta ilyesmiben utaztatni a gyerekét? Nem félnétek ilyen autóban a gyerekkel?

aug. 12. 15:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
23 éves Suzuki Swiftünk van. Patentül működik.
aug. 12. 16:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem akarat kérdése, hanem bankszámla és/vagy fizetés.

Mert hiába szedtem volna össze annak idején a min önerőt, egy használható méretű családi autóra, ha a havi lízingjét nem tudtam volna fizetni.

Szerencsére már egy ideje jól keresek és nem okoz problémát a havi 120000es törlesztő az évi 2-300000-es casco, és a márkaszervíz díjai. Pl a 30000es szerviz 130000 ft lesz, olaj és pollen szűrő...

Ez mellett még van egy lakáshitel és rezsi költség is. Szerintem a lakhatás megoldása elsőbbséget élvez az új autóval szemben. Bár van akiknél ez fordítva van.

A Forint gyenge, az élelmiszer többsége külföldről jön. Nem mindegy hogy 1 euro 300 vagy 400 ft. Ezen kívül nálunk a legnagyobb az infláció..., a havi élelmiszer számlánk az elmúlt 2-3 évben kb a duplája lett, azért mert még tudjuk tartani a megszokott életvitelünket. Az utóbbi 3-4 évben havi szinten jön egy új adó vagy adó emelés. A banki költségeink ez idő alatt min 5x re emelkedtek. Az üzemanyagokra annyi plusz adót tettek, hogyha ugyanannyi lenne az adótartalma mint nyugati szomszédainknak csak 550 lenne 1 liter benzin nem 620...

Egy nemrég készült nem fidesz felmérés alapján a magyar családok 2/3 napról napra él és egy 100000 ftos váratlan kiadás összedönti a költségvetésüket.

És amíg ezek a dolgok nem javulnak addig ne csodálkozzunk 16 év az átlag autó életkor. Csakhogy ebbe benne vannak a céges autók is amiket 3-5 évente lecserélnek!

Az említett felmérésben a ksh átlag fizu is szerepel, nem emlékszem pontosan de ott is ilyen kb 2/3-a a dolgozoknak ennél jóval kevesebbet kap!

aug. 12. 16:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

G Astram van ezer eves meg az elso evbol.

Mindig mindenhonnan hazahozott. Miszakilag rendben, 4 eve ujra lett fenyezve, allandoan karban van zartva. 3 gyerek ...

Imadjuk egyebkent.

aug. 12. 16:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Fiamat egy 25 éves fiat mareaval hoztuk haza a kórházból, teljesen rendben volt az autó.

Mindenhová elvitt minket teljesen biztonságosan.

Tavaly cseréltük le, de még most is visszasirom.

aug. 12. 19:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Fu de provokatív kérdés, csunyabbat nem akartam írni.🤦
aug. 12. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!