Mikor biztonságos először hosszabb autóútra vinni a kisbabát?
Anyósomék 100 km-re laknak tőlünk és elvárják, hogy mi vigyük a kisbabát hozzájuk, mert ők látni akarják. Én mondtam nekik, hogy szeretettel várom őket bármikor hozzánk, de eddig mindössze 2x ugrottak be 1-2 órára mióta megszületett a kisfiunk, aki most két hónapos. És azóta mondogatják, hogy mikor megyünk már mi.
A férjemnek nem merem megmondani, hogy nem szívesen utaznék ilyen kicsi babával ilyen messzire, meg főleg autópályán, mert legalább 2 óra lenne az út és amúgy is nagyon kis érzékeny, sírós baba. Tudom, hogy megviselné és felborítaná a nagy nehezen kialakult napi rutint.. de úgy érzem, annak ellenére, hogy én vagyok az anyja, megint nekem kell megfelelni, különben szemét leszek a férjem szemében, aki utálja az ő szüleit. Közben egyébként kb semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk születéséhez, jólétéhez, és úgy érzem igazán megoldhatnák, hogy ők jönnek még párszor hozzánk, hogy ne a kisbabát kelljen a 35 fokos nyárban utaztatni egy autóban… de persze nekik mindig van kifogás, hogy gyümölcsöt kell befőzni, vagy a szomszéd grillpartit szervez stb. Előre tudom, hogy nekünk kell majd mindig hozzájuk alkalmazkodni, amikor ők látni akarják a gyereket és a legrosszabb, hogy a férjem szerint ez így rendben van.
Az én szüleim bezzeg mindent úgy csinálnak, ahogy nekünk a legjobb és legkényelmesebb, rengeteget segítenek fizikailag és anyagilag is, de ez meg egyáltalán nincs értékelve.
Oh. A kérdésedbol az jön le, hogy nem szereted anyosek át, nem szívesen mész hozzájuk és haragszol, amiért nektek kell menni, és ha jó kapcsolatotok lenne, akkor szívesebben mennék, akár pici babával is.
Az én anyosomek 150kmrre laknak, mi elég gyakran járunk hozzájuk (2-3hetente). Ők évi max 2x jönnek... Jó a kapcsolatunk... Nekem ez így jobban megfelel... Nem kell keszitgetnem, kiszolgálnom (nem várnák el, de azért mégis ők a vendégek a mi otthonunkban, nekem kéne főzni), így hogy mi megyünk hozzájuk, anyosek főznek, nem is akarják, hogy besegitsunk,nagyon néha elmosogatok. Így igazából náluk pihenhetej, mert a gyerekekkel is elvannak és háztartást sem kell vezetni.
Az első fiunkkal akkor mentünk először, mikor 1honapos volt a fiam, a második most 3 hónapos, és már 3x voltunk, vele majdnem 2honaposan mentünk csak először, mert az első hetekben sajnos kórházba került... Egyébként biztosan hamarabb mentünk volna...
Azt viszont be kell ismernem, hogy az első gyerekkel az első 4 hónapban nem szívesen utazgattam, célponttol függetlenül nem éreztem komfortosan magam, féltem az idegen helyen való pelenkazastol, alvástól, hogy mindent bejapoltam-e, ami szükséges, stb... Mentünk szulokhoz is, kirándulni is (meg nem volt 2 hónapos, mikor 1,5oras úton nyaralni mentünk)... De frusztrált az utazás.
Szerintem ha nem érzed készen magad rá, akkor ne menjetek még, próbáljátok először rövidebb tavokon utazni a babával (sok gyerek viszonylag gyorsan elalszik a kocsiban és míg meg nem állsz, alszik). Anyóséknak mond meg, hogy tartasz még az úttól, jöjjenek inkább ők, amikor tudnak, nyugodtam maradjanak tovább, mint 1-2ora. A férjeddel pedig merj beszélni, mert így csak nő kimondatlanul a feszültség köztetek. Neki biztosan igaza lesz, ha azt gondolja, hogy ez csak kifogás, mert nem szivleled anyosekat (ez lejon az írásodból), viszont másrészt nem érti, hogy mennyi stresszel jár a pakolás, utazás neked.
A válaszod egy részével teljesen egyetértek, azzal hogy nem szívlelem őket, de nyilván ennek is megvan a maga oka.
Az, hogy szívesebben utaznék, ha jóban lennènk viszont nem igaz. Alapban fèlek az autópályától, mert azon az útszakaszon mindig tömve van és sok a baleset is. Dugóban is rengetegszer ültünk már emiatt, mikor mentünk hozzájuk. Ha jóban lennénk inkább pont azt várnám, hogy azt mondják, hogy “figyeljetek, tudjuk hogy egy kisbaba napirendje még elég szigorú és sok vele s feladat, ne fáradjatok, persze hogy mi megyünk.”
3 hetes volt,amikor írtunk nekik, hogy jöjjenek hozzánk hétvégére és az volt a válasz, hogy miért nem megyünk mi, már nagy a baba. Arrol nem is beszélve, hogy tudják, hogy komplikált szülésem volt és az senkit nem érdekelt, hogy én még nem vagyok jól.
Hat en vittem anyukamhoz “nyaralni” a kisfiam, meg persze magamat, amikor egy kis kornyezetvaltozasra vagytam mert untam mar mindig itthon lenni :D
Eloszor 8 honapos volt, mert 240 kilometer es a ferjem a munkaja miatt nem tudott jonni napokra, igy egyedul kellett vezetnem, elobb nem mertem.
Minden oke volt, amig aludt, nem alltunk meg.
Nezd, te tudod. Meg csak 2 honapos, en akkor azt se tudtam merre vagyok arccal, mert alig aludtunk, igy nem nagyon mentem sehova. De ha amugy jol vagytok, minden oke, szerintem egyszer el lehet menni. A ferjed anyjarol van szo, neki fontos.
Én csak azt nem értem, hogy miert nekem kell jobban akarni, hogy lássák az unokájukat, mint nekik? És miért egy kisbabát kell túráztatni az ő kényelmük miatt?
Mindketten vezető beosztásban dolgoznak, kényelmes luxusautót vezetnek, nekünk még légkondi sincs a rozoga autónkban. Amúgy meg tök fiatalosak, utazgatni járnak állandóan, tehàt még arról sincs szó, hogy nehéz lenne nekik idejönni.
Míg nem volt gyerekünk havi 2x mentünk hozzàjuk vonattal. Eperföldjük van, ahol nem egyszer szedtem epret a tűző napon, sose láttam belőle egy szemet se. Kaja a hűtőben gyakran nincs, anyósom folyton fogyózik, így ilyen salátákat rendel magának, főzni meg nem főz, és nekünk kellett megoldani, hogy mit eszünk. Sose kapunk például ágyneműt, ha ott alszunk, de nem fogok itt magyarázkodni.
"És miért egy kisbabát kell túráztatni az ő kényelmük miatt?"
Azért az meg van, hogy az a szerencsétlen kisbaba nagy eséllyel végig alussza azt a kb egy órás autózást? A világon semmi baja nem lesz. Anyósék nyilván picit idősebbek, mint 2 hónap, nekik megterhelobb. De totál felesleges az egészet arra fogni, hogy jaj szegény kisbaba, nyugodtan oda allhatsz a férjed elé, hogy Józsi, utálom anyádat, én nem viszem Mucikat hozzá. Józsi meg vagy azt mondja hogy oké, vagy azt, hogy oké Panni, akkor te itthon maradsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!