Mikor biztonságos először hosszabb autóútra vinni a kisbabát?
Anyósomék 100 km-re laknak tőlünk és elvárják, hogy mi vigyük a kisbabát hozzájuk, mert ők látni akarják. Én mondtam nekik, hogy szeretettel várom őket bármikor hozzánk, de eddig mindössze 2x ugrottak be 1-2 órára mióta megszületett a kisfiunk, aki most két hónapos. És azóta mondogatják, hogy mikor megyünk már mi.
A férjemnek nem merem megmondani, hogy nem szívesen utaznék ilyen kicsi babával ilyen messzire, meg főleg autópályán, mert legalább 2 óra lenne az út és amúgy is nagyon kis érzékeny, sírós baba. Tudom, hogy megviselné és felborítaná a nagy nehezen kialakult napi rutint.. de úgy érzem, annak ellenére, hogy én vagyok az anyja, megint nekem kell megfelelni, különben szemét leszek a férjem szemében, aki utálja az ő szüleit. Közben egyébként kb semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk születéséhez, jólétéhez, és úgy érzem igazán megoldhatnák, hogy ők jönnek még párszor hozzánk, hogy ne a kisbabát kelljen a 35 fokos nyárban utaztatni egy autóban… de persze nekik mindig van kifogás, hogy gyümölcsöt kell befőzni, vagy a szomszéd grillpartit szervez stb. Előre tudom, hogy nekünk kell majd mindig hozzájuk alkalmazkodni, amikor ők látni akarják a gyereket és a legrosszabb, hogy a férjem szerint ez így rendben van.
Az én szüleim bezzeg mindent úgy csinálnak, ahogy nekünk a legjobb és legkényelmesebb, rengeteget segítenek fizikailag és anyagilag is, de ez meg egyáltalán nincs értékelve.
"nem szívlelem őket, de nyilván ennek is megvan a maga oka."
Ez a kulcs, a gyerek pedig tökéletes ürügy arra, hogy miért ne menjenek.
Ha hetente mennének anyósék, akkor az lenne a kérdező baja.
Kérdésre a válasz:
Szüleim, nagyszüleim vidéken, Pécs mellett élnek. Autóval 2-2,5 óra, forgalomtól függ.
Először 3 hetes korában voltunk náluk, a papám szülinapja miatt.
Azóta általában havonta-kéthavonta megyünk, kedvtől és elfoglaltságtól függ. De mi szeretünk ott lenni nagyon, vagy volt, hogy a páromnak több volt a munkája, mondta, hogy péntek-szombat is dolgozni fog, kocsiba ültem és lementem én a gyerekkel, 5 hónapos volt akkor. Azóta is volt, hogy kettesben mentünk erre-arra. Felnőtt nő vagyok, jogosítvánnyal, miért ne mennénk? :)
"Az én szüleim bezzeg mindent úgy csinálnak, ahogy nekünk a legjobb és legkényelmesebb, rengeteget segítenek fizikailag és anyagilag is, de ez meg egyáltalán nincs értékelve."
"A válaszod egy részével teljesen egyetértek, azzal hogy nem szívlelem őket, de nyilván ennek is megvan a maga oka."
Ez a gond, nem kell a körítés. Gyerek nélkül sem akarnál te menni, csak kitoltad magadból a tökéletes kifogást, amit úgy tartasz fel, mint egy pajzsot.
Nekünk mindkét szülő 2-2.5 órás útra lakik. Pár hetente megyünk hozzájuk egy hétvégére és nem szeretek menni. Nem azért mert nem szeretem őket, de otthon kényelmesebb. Viszont begubózni sem akarok, ahhoz akarom szoktatni a picit, hogy máshol is alszik. Az első éjszaka ott mindig nehéz 1x tuti felkel sírva, második már könnyebb. Otthon kell 1-2 nap mire visszaáll. De mikor ott vagyok meg nagyon örülök, hogy mentünk. Nyugodtan tudok enni amíg vigyáznak meg játszanak a picivel és látszik mennyire örülnek neki. Ez megéri a pár rosszabb éjszakát. Tiszteletben tartják a gyereknevelési elveimet, ha nem úgy csinálnak valamit akkor szólok és egyből korrigálnak.
Amúgy mennyi idősek? Az idősebbek már nem szeretnek kimozdulni otthonról simán lehet ez az oka. Ha odamentek akkor hogy viselkednek a picivel?
Amúgy helyedben vinném, de csak ritkán.
Úgy látom itt a férjek, akik szerelmesek az anyjukba meg az anyósok, akik utálják a menyüket nagyon szívesen kommentelnek :D
Látszik, hogy el se olvastátok, amit írtam, de mindegy.
Amúgy az autópálya az útnak csak egy része, de mindegy.
Aki meg szívesen megy oda, ahol utálják, annak meg gratulálni tudok ahhoz, hogy azt hiszi hogy esik az eső, amikor szembeköpik :D
Oké legyen egy része de hol az istenbe laksz hogy 100 km 2 óra hossza???? Vagy mivel mentek? Tandem biciklivel és gyerek utánfutóval?
Basszus ha mi megyünk a Balatonra, 257 km és 2 óra 15 perc alatt ott vagyunk kényelmes tempóban. Nem hajtunk mert a 2 gyerek ott van velünk meg amúgy sem...egy nyáron többször is szoktunk menni úgyhogy tuti meg van ennyi idő alatt.
Szóval akkor pontosíts kérlek vagy írd meg hogy szívből gyűlölöd és nem akarsz menni
26. Persze más szemében a szálkás is… típus a kérdező.
Nyilván adott is rá okot, hogy utálják, csak nem tűnik fel neki mert bamba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!