Anyukák, ti mennyire mernétek beültetni a gyereketeket egy 25-30 éves, kevésbé biztonságos autóba?
Nincs még gyerekem, csak onnan jutott eszembe, hogy most, hogy nyaralás szezon van, és jönnek-mennek a kirándulóhelyeken az emberek, időnként látok babás, vagy 2 kisgyerekes családokat, nemcsak mai, modern, mindennel felszerelt biztonságos új autókkal, hanem a maiakhoz képest réginek számító, fapados autókkal is, pl. régi Opel Astra, régi Suzuki Swift, régi lépcsőshátú Renault, sőt, emlékszem tavalyi évben láttam ilyen kiránduló , gyerekes családot Zsigulival, kétütemű Trabanttal - benne max. pár hónapos csecsemővel -, meg olyan nagyon-nagyon régi bogárhátú Volkswagennel is.
Elgondolkodtam, hogy vajon mennyire biztosnágos egy kisgyerekes családnak ilyen huszonéves, vagy akár 30+-os, veteránnal utazni meg kirándulni? Még ha maga az adott autó karban is van tartva, ebben a nagy forgalomban, a sok nagy batár SUV autó között, szerintetek nem veszélyes ilyen extrákkal nem felszerelt autóval, nyaralni/kirándulgatni?
Szóval a kérdésem az, hogy ti mit gondoltok? Ti mennyire mernétek ilyen régi fajta autóval útnak indulni 1-2 gyerekkel? Van esetleg olyan itt, aki szokta ilyesmiben utaztatni a gyerekét? Nem félnétek ilyen autóban a gyerekkel?
Nekunk sincs uj autonk, azert nem 30 eves, de mar lassan nagykoru lesz, 17 eves. Ez van, erre futotta, nem tudok vele mit csinalni sajnos.
Gondolom masok se bulibol jarnak regi autoval, kivetel azok, akiknek ez a hobbija :D
Ha van műszaki vizsgája és a sofőr is megbízható akkor bemernék ülni. Bár nem mindegy mekkora útra. Azért a 25-30 éves autókban van anyag, ott nem horpad be a motorháztető mert valaki rátenyerel cserébe kevesebb a légzsák is.
Igazából egy jó gyerekülés kell, ha már nagyobb, akkor célszerű adac teszteset választani.
Erre csak annyit mondok, férjem autószerelő.
Van egy 2es golfja, asszem 1986os évjárat és van egy full extrás audi a6ja. Az pedig 2012es. A golfot 1000x jobban szereti mint az audit.
Én is imádom a golfot vezetni, 2 gyerekkel a hátam mögött is.
Nekem pl egy renault meganom van, 2010es. A golf sosem hagyott ott sehol, a rönó meg már 2x is.
Húgomnak pl egy 2019es passatja van. Mellé én félek beülni, nem h a gyerekei betenni mellé. Nem a kocsival van baj, hanem a vezetéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!