Szerintetek is helyénvaló ha valaki ezért nem akar gyereket?
Azért mert tudja hogy szülőként akaratlanul is elkövetne olyan dolgokat, amivel ártana a gyerek lelkivilágának. Örökölt vonások, traumák, vagy eltanultak.
És azért mert az életnek rengeteg rossz velejárója van. Iskolai zaklatás, anyagi gondok, gyász, betegségek, veszteségek, a rengeteg küszködés, szomorúság, sírás- mindezt azért hogy a végén a sárga földben kössünk ki.
Az élet felesleges erőpróba a nagy semmire. 90% rossz, 10% jó, de valakinek még ennyi sem.
Szerinted helyénvaló ha valaki azért nem vállal gyereket mert úgy van vele hogy aki nem születik meg az soha nem fog semmi rosszat érezni és ezzel akarja a legjobbat a nem létező gyerekének?
"ez nem körítés, én ezért nem akarok mondjuk amúgy sem akarnék..."
De, ez körítés, hiszen amúgy sem akarsz. 🤦♀️
Teljesen egyetertek az első pár válasszal.
Ha viszont valóban a kérdesedre akarnek válaszolni, akkor az nem a gyerekvállalas kategoria, hanem világnézeti. Én speciel nem gondolom, hogy az életnek a célja a sárga föld, továbba úgy gondolom, hogy a szenvedes sem ertelmetlen. Es a 90-10%-os aránnyal is vitába szallnek, szerintem sokkal több a jó. De mint mondtam: ez vilagnezeti kérdes. A gyerekvallalas igenye, vagy nem igénye, az máshol gyökeredzik.
Aki akar akar, aki nem nem, es aki szeretné, nyugodtan keressen bármelyik verziora önigazoló indokokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!