Mondjon fel az apuka,hogy itthon maradjon velünk?
Jelenleg nem vagyok várandós, ez a jövőre nézve kérdem.
Párom kap rokkant+fogyatékossági ellátást (kb 260 ezer).
Emellett dolgozik, ahogy én is.
Sikerült eljutnunk odáig az életben,hogy a házunkon kívül semmi hitelünk nincs és mindenünk megvan. (Már nem kell semmire se gyűjtenünk)
A gyerekre 1 millió jelenleg félre van téve így a "kezdő" dolgokhoz.
Szóval így állunk.
De nem tudjuk,hogy melyik lenne a jobb. Felmondani (alapból is felszeretne,mert nem szereti ezt a munkahelyet) és velünk lenni 2-3 évet (és így csak 260ezer + gyes,gyed stb) vagy dolgozzon?
Kedves anyukák. Ti mit ajánlotok? Mi lenne szerintetek a legjobb?
Ui: mit írtam, úgyis felmondása,de akkor várna még pár évet. Jelenleg 5 éve dolgozik itt
Nem 260 lenne a keresetuk, többször leirta a kérdező, hogy dolgozik, így járni fog neki a csed, gyed is.
Kérdező, én így sem centiznem annyira ki a dolgot. Dolgozzon kevesebbet, keressen másik munkahelyet, de a felmondás szerintem hülyeség.
Félreértettétek a kérdezőt.
Van a pasinak fix jövedelme a rokkantsági ami biztos pénz 260 ezer.
Dolgozik a nő is így ő is kap pénzt ha otthon lesz.
Semmilyen hitelük nincs.
És ez mellett még pluszban dolgozik a pasi aki amúgy fel akar mondani.
Azért több jövedelmük van, nem lennének pénz nélkül.
Hát azt ti tudjátok mennyi pénzből tudtok megélni, milyen kiadásaitok, igényeitek vannak stb. A férjed 260 ezer ft-ja plusz ha te tételezzük fel, hogy a gyed maximumot fogod kapni, ami 280 eft, az akkor is csak 540 eft. Nekünk az kevés lenne, pedig szerintem nincsenek nagy igényeink. Jelenleg én is gyeden vagyok, mi ketten keresünk/kapunk 700 eft körül, hát ez olyan pont elég, hogy fenttartsuk a nekünk ideális életszínvonalat, de félre tenni már nem nagyon tudunk. Hitelünk nekünk is csak a házon van, semmi más.
Szerintem ahogy már más is írta, inkább menjen el kevesebb órában dolgozni valahova a párod, hogy többet tudjon otthon lenni.
Oke, en mar ertem. Szoval a 260alapbol jar, az ellatasok osszege. Pluszban emelle meg dolgozik. Arrol nem irtal, abbol mennyi a bevetel. Plusz a csed, kesobb a gyed, amit te fogsz kapni.
De ha felmond, nem biztos, hogy meg fogtok tudni elni. Raadasul kisgyerek mellett nem ugralhat az ember a munkahelyek kozott. Ha ez fix munka, kicsit meg birja ki a parod. Felteve, ha egeszsegugyileg birja. Nyilvan ha nagyon nem, akkor mas a helyzet, de ezt a “maradjon otthon 2-3 evet velunk” dolgot nem ertem.
Te otthon maradsz, azert fogod kapni a csed-gyed-gyest harmast, de az onmagaban eleg keves lesz harmotoknak. Nem ertem, miert kellene otthon maradnia.
De miért mondaná fel?
Mások is szültek, a ferjeik megsem mondanak fel a munkahelyükön.
Ezerszer jobb anyagi helyzetben lévő párok dolgoznak, ti meg otthon suttetnetek a hasatokat 3 évig?
Aztán ha beüt valami baj, sírni fogtok?
Vagy te is tiktok videókban fogsz keregetni azzal a címszóval, hogy a párod rokkant ?
Tudom , veled ez nem fordulhat elő...de, előfordulhat
Soha nem tudhatod mit hoz a jövő.
Én nem érezném komfortosan magam, ha ennyiből kellene megélnünk. CSED mellett még oké, ha jogosult leszel rá, a GYED már egy fokkal kevesebb, arról meg ne is beszéljünk, hogy GYES alatt ezt még is hogyan kívánjátok összesen kb. 300 ezres bevételből kivitelezni 3 főre.
Szerintem az, hogy egy baba mellett egyik szülő sem dolgozik, az enyhén luxus kategória. Ha nem tetszik a munkahelye, mondjon fel. Ha ez a vágyatok, akkor maradjon otthon az elején pár hónapot a csed alatt, majd keressen mást.
Egyébként anyaként azt mondom nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni a mai világban sajnos. A csedem majdnem a duplája a férjem fizetésének (és ő sem keres rosszul), mégsem jutott soha eszünkbe, hogy felmondana azért, hogy itthon nyomja velünk a napi rutint, pedig már két gyerkőc van. Ha ő itthon maradna, akkor én mennék vissza dolgozni. Egyszerűen luxus ma mindkét félnek otthon babázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!