Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondjon fel az apuka,hogy...

Mondjon fel az apuka,hogy itthon maradjon velünk?

Figyelt kérdés

Jelenleg nem vagyok várandós, ez a jövőre nézve kérdem.

Párom kap rokkant+fogyatékossági ellátást (kb 260 ezer).

Emellett dolgozik, ahogy én is.

Sikerült eljutnunk odáig az életben,hogy a házunkon kívül semmi hitelünk nincs és mindenünk megvan. (Már nem kell semmire se gyűjtenünk)

A gyerekre 1 millió jelenleg félre van téve így a "kezdő" dolgokhoz.

Szóval így állunk.

De nem tudjuk,hogy melyik lenne a jobb. Felmondani (alapból is felszeretne,mert nem szereti ezt a munkahelyet) és velünk lenni 2-3 évet (és így csak 260ezer + gyes,gyed stb) vagy dolgozzon?

Kedves anyukák. Ti mit ajánlotok? Mi lenne szerintetek a legjobb?

Ui: mit írtam, úgyis felmondása,de akkor várna még pár évet. Jelenleg 5 éve dolgozik itt

aug. 10. 22:21
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Hozzátenném: 9éve vagyunk együtt. Főz,mos, takarít szóval egy áldás :)))
aug. 10. 22:22
 2/27 anonim ***** válasza:
97%
Biztosan nem mondanék fel. 260 ezer nem sokra elég. Bármikor beüthet a kaki. Jobb ha van biztosabb háttér. Inkább akkor dolgozzon 4-6 órában. De ne dobja el a munkát magától.
aug. 10. 22:23
 3/27 A kérdező kommentje:
Nem csak 260. Gondolom (nem vagyok jártas benne),de az anya is kap anyaságit meg ilyeneket?
aug. 10. 22:32
 4/27 anonim ***** válasza:
89%
Te dolgozol ?
aug. 10. 22:33
 5/27 A kérdező kommentje:
Igen, jelenlegi munkahelyemen 4éve
aug. 10. 22:35
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát szülés után egyszer van anyasági támogatás, azon kívül csak a csp. Ha megfelelsz a feltételeknek akkor 168 napig jár a csed, majd a gyerek 2 éves koráig a gyed. 2-3 év között jár a gyes mindenkinek alanyi jogon. Ha nem felelsz meg a csed-gyed feltételeknek, akkor csak gyes jár.
aug. 10. 22:38
 7/27 anonim ***** válasza:
92%

Nettó 260k-ból fizetnéd a lakáshitelt, tartanál el két felnőttet meg egy kisgyereket?

Te valami burokban élsz esetleg?

Egyetlen cikket olvass el a témában, ahol kiszámolják mennyibe kerül egy gyereket felnevelni, majd oszt el havi átlagra. Az 1M-et pillanatok alatt eltapsolod majd, még bőven a gyerek megszületése előtt

aug. 10. 22:38
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
De az otthon maradás milyen okból lenne? Csak azèrt, hogy hárman együtt legyetek pár èvet? Vagy hogy neked legyen segítsèged vagy mièrt?
aug. 10. 22:39
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség szerintem.

Utána meg hol fog munkát találni?

aug. 10. 22:42
 10/27 anonim ***** válasza:
62%

Ha te dolgozol, lehet úgy, hogy a második évben ő marad otthon a kicsivel. Szuper lenne az apa-gyerek kapcsolat szempontjából.

Az se mindegy, hogy ha mondjuk felmond, de kiderül később hogy kevés a pénz, vissza tudsz menni? Biztos helyed van? A férjed egyáltalán el tudja látni a gyereket egyedül?

Milyen személyiség? Az én férjem matematikus, és azt mondta, az első 1-2 évben nem sok örömöt talált az apaságban, mert még semmi olyat nem lehetett a gyerekünkkel csinálni, ami neki érdekes lett volna. 2 éves kora óta sokkal lelkesebb, nem csak azért veszi át a gyereket hogy engem tehermentesítsen. Több matematikus ismerőse is erről számolt be, szóval ez szakmai ártalom lehet. Így nálunk nem lett volna jó, ha a második évben ő marad otthon. Persze ezt nem lehet biztosra tudni előre.

aug. 10. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!