Fura lenne így?

Figyelt kérdés

Ez most egy teljesen random kérdés. Nem szeretnék összeveszést és semmi más sértő/bántó dolgot látni itt!

Az lenne a kédés, hogy TI elneveznétek e a gyereketeket pl. egy régi barátról aki már nem a barátod mert elváltak az útjaitok vagy mondjuk egy olyan emberről akit régebben nagyon szerettetek.

Itt most nem arra gondolok, hogy a nagyszüleiről vagy a szüleiről lenne elnevezve, hanem olyanokról akik semmilyen kapcsolatban nem állnak se a gyerekkel se a szüleivel mostmár.

Légyszi mind a két válasz esetén fejtsétek ki, hogy miért vagy épp miért nem.

2024. aug. 8. 21:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A testvérem a gyerekkori barátnője után nevezte Mártának a lányát, de a férjének is tetszett, meg neki amúgy is tetszett a név, az csak egy plusz volt, hogy a barátnője is Márta volt.
2024. aug. 9. 09:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
11. Vagyok. Nekem is volt egy szerelmem, nagyon tetszett a neve még azelőtt, hogy vele megismerkedtem volna, a neve még mindig tetszik, de 100% hogy ha lesz fiam, nem kapja meg.
2024. aug. 9. 09:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon tetszett alapból az Ádám név, de a fiamnál fel sem merült, hogy az legyen a neve, pont azért, mert volt egy ilyen nevű első (plátói) szerelmem.

Viszont az számított névadásnál, kit ismerek ilyen névvel. Mert ha valaki nagyon nem szimpi, annak nálam a neve is ellenszenvessé válik. A fiam nevével csak olyat ismertem (nem közeli ismerőst), aki nem keltett bennem rosszérzést.

2024. aug. 9. 09:20
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
Ha már nem köt hozzá érzelem, csak tetszik a neve, akkor szerintem rendben van. Csak ne keresd majd az illető tulajdonságait a saját gyerekedben, ha mégsem sikerült úgy elengedni érzelmileg.
2024. aug. 9. 11:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Én nem. De egyik ismerős az exéről nevezte el a lányát Orsolyának.
2024. aug. 16. 07:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ.

Anno volt egy osztálytársam, barátnőm, aki Szandra volt. (Így, simán, nem Alexandra.)

Nagyon tetszett a neve, akkor ez nagyon különleges név volt, ő volt a suliban az egyetlen. (80-as évek eleje, 76-os születésű.)

Anno azt mondtam, ez lesz a lányom neve. Aztán a 90-es évekre egy csomó lett belőle, úgyhogy ha lett volna is lányom, nem neveztem volna így.

szept. 1. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!