Fura lenne így?
Ez most egy teljesen random kérdés. Nem szeretnék összeveszést és semmi más sértő/bántó dolgot látni itt!
Az lenne a kédés, hogy TI elneveznétek e a gyereketeket pl. egy régi barátról aki már nem a barátod mert elváltak az útjaitok vagy mondjuk egy olyan emberről akit régebben nagyon szerettetek.
Itt most nem arra gondolok, hogy a nagyszüleiről vagy a szüleiről lenne elnevezve, hanem olyanokról akik semmilyen kapcsolatban nem állnak se a gyerekkel se a szüleivel mostmár.
Légyszi mind a két válasz esetén fejtsétek ki, hogy miért vagy épp miért nem.
15 éves koromban volt egy Bence nevű barátom. Akkor még abszolút nem volt gyakori név, de nekem nagyon megtetszett.
Több, mint 20 évvel később szültem, de addig sem sikerült találni egy olyan nevet, ami jobban tetszett volna, így végülis róla neveztem el :)
Természetesen gyakorlatilag ő anno csak egy ötletet adott, egyébként nem volt egy nagy szerelem, pár hónap után szakítottam vele, tehát érzelmileg nem kapcsoltam már össze a névvel.
Csak azért mert én most nagyon gondolkodok ezen.
Volt egy gyerek akibe több mint 8 évig szerelmes voltam. Sosem jártunk meg semmi. És valahogy a név is tetszik csak még se tudom.
Szerintem inkább te vagy az a kamaszlány 😂
Van egy amerikai ismerősöm (nô), akit Billie-nek hívnak és kérdeztem hogy hogy lett ez a neve, és szemrebbenés nélkül mondta hogy az apja az exe után nevezte őt el.. 🙈 elképzelni nem tudnék tiszteletlenebb dolgot a férjemmel és a gyermekem apjával szemben
Ez olyan tipikus kamaszos elvarázsolt romantikus gondolat, ami a valóságban sehogyan se állja meg a helyét.
Egyrészt mert lesz egy vezetéknév, amihez vagy passzol vagy nem. A mienk például olyan, hogy alig találtunk bármit, amivel nem hangzik furcsán.
Másrészt a gyereknek szokott apja is lenni, akinek szintén vannak gondolatai, kedvenc nevei, esetleg olyanok amiket semmiképp nem akar. Például az exek, régi szerelmek neveit mi a férjemmel első körben egyhangúlag zártuk ki. Hozzá tenném hogy a férjem második neve az exem neve is egyben...
Szóval hogy válaszoljak, nem adnám se közeli rokon, barát, se exek, régi szerelmek neveit. Ez utóbbi tiszteletlen is a jelenlegi pároddal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!