Nagyon szar anya vagyok, ugye?
Figyelt kérdés
A 2 éves fiam tegnap beledugott egy csavart a konnektorba, amíg az öccse pelenkáját cseréltem. Nem tudom, honnan szedte azt a csavart. Megrázta az áram, kihívtam a mentőket, bevittek a kórházba, ott tartottak éjszakára és haza engedtek, mert minden rendben van, viszont szóltak a gyámhivatalnak és most nagyon aggódom. :( (Ausztriában élünk, azt mondták, hogy ez a protokoll) Nagyon nagy bűntudatom van ez miatt, igazából minden konnektor le van védve, csak ez az egy nem volt, mert valamelyik nap, amikor porszivoztam, kijött a vedoresz és elfelejtettem visszatenni. Ugye nem fogják elvenni a gyerekeimet ez miatt?aug. 8. 14:18
1/23 anonim válasza:
Nyugodj meg, ha amúgy minden rendben van nálatok 100%(!!!),hogy nem fogják elvenni őket. Amire számíthatsz, az bizonyos időközönként családlátogatás (pl 1 éven keresztül 3 havonta) esetleg mellé beszélnek az ovival /sulival, hogy minden oké-e veletek. Ha mindent rendben találnak leszállnak rólatok, feleslegesen nincs kapacitásuk ilyesmire. Nyugi. Nyugi.
2/23 anonim válasza:
Sajnálom, nyilván a gyámhivatal is tud mérlegelni, ha látják, hogy a gyerekek rendezett helyen élnek, nem egy lepusztult drogtanyán a 3 napos kakis pelenkában hagyva, akkor egy baleset miatt nem fogják elvenni őket. Sajnos a gyereknevelés ezzel jár, nem tudsz minden balesetet kivédeni.
3/23 anonim válasza:
Nyugodj meg. Bárki hibázhat. Aki azt állítja , hogy 0-24 ben képes 100%-osan odafigyelni az egyszerűen hazudik, mert képtelenség!!!! Ilyen nincs. Van akinek szerencséje van és nem történik semmi baleset, de bárkivel megtörténhetne. Nem pont ugyanez ,de valami hasonló. Senki sem tökéletes. Ettől még nem vagy szar anya ezt felejtsd el. Kizárt dolog, hogy ezért elvegyék a gyereket. Nyugodj meg.
4/23 anonim válasza:
Nyugodj meg ők sem vakok, képesek felmérni a helyzetet. A látogatás a gyerek érdekét szolgálja, és nem ellenetek van! Ha látják, hogy rendezett körülmények közt nő fel, nem fogják elvenni. A gyamügynek nem az a feladata, hogy családokat szakitson szét, hanem épp ellenkezőleg, ameddig csak lehet a család egybentartására törekszenek.
5/23 anonim válasza:
Dehogyis, de persze hivatalbol jelenteniuk kell, ok nem tudhatjak, hogy mi van nalatok otthon.
Korhazban dolgoztam anno Mo.-n, es felig agyonvert gyereket nem vettek el a szulotol, majd tobbedik alkalommal mar felholtan erkezett a 3 eves kislany ... ( nem tudom, tulelte -e)
6/23 anonim válasza:
Az ottani rendszert nem ismerem. De itthon ilyenből annyi szokott lenni, hogy kimennek megnézni hol laktok (életveszélyesek-e a konnektorok, lógó vezeték, omladozó ház stb vagy ellátatlanok-e a gyerekek), megkérdezik mi történt, hogy történt (mert nem mindegy, hogy az volt, ami nálatok, hogy egy peluscsere alatt történt vagy órákat volt egyedül hagyva stb). Ha amúgy minden rendben maximum párszor még kimennek, de semmit nem csinálnak, pláne nem veszik el (az egy hosszú folyamat). Javaslatokat tehet, hogy hogyan zárd le a konnektort, hogyan tanísd meg a gyereknek, hogy az "bánt", nem dugdoshat bele semmit, ahogy a vezetékeket sem rángathatja. Meg javasolhat pszichológust, aki segít ezt feldolgozni és kezelni a gyerek tarumáját is.
7/23 anonim válasza:
Nem csak a környezetet fogják vizsgálni, hanem magát azt, hogy történt.
Pl egész nap egyedül hagytad.
Protokoll, nem lesz baj.
8/23 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Nem elég, hogy a tegnap estét már végig bőgtem a gyerek miatt, annyira sajnáltam őt és aggódtam érte, még reggel az orvos benyogte ezt is, és kész, azóta csak sírok, de most egy kicsit megnyugtattatok. Köszönöm
aug. 8. 15:06
9/23 anonim válasza:
En az agyon ugralva a kezemet tortem el 3 evesen, nem vettek el anyamektol. Ne aggodj kerdezo!
10/23 anonim válasza:
Persze , ne aggodj, nekik kotelezo jelenteniuk, hivatalbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!