Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fogyatékkal születendő gyermek...

Fogyatékkal születendő gyermeket bevállalni?

Figyelt kérdés

Ismerősömék nagyon nehezen estek teherbe. Próbálkoztak mindennel végül nagyon nehezen ilyen beültetés során megmaradt a baba. Olyan 11. hét körül megtudták hogy betegen fog születni a gyermek, de nem vetették el. Szüléskor akadtak problémák is és oxigénhiányosan született meg a gyerekük. Kerekesszékben éli mindennapjait, nem tudja magát hajtani sem. Enni sem tuf, semmit sem tud magától.

A gyermek most 19 éves, okosnak okos de tulajdonképpen életképtelen. Az állapota egyre csak romlik, beszédét nagyon nehezen lehet megérteni. Pár évet adtak neki még. Egyetemre fog járni, jogra.

Ti bevállaltátok volna a gyereket ha tudtátok volna előre hogy beteg lesz?

júl. 29. 23:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én se értem. Meg egyáltalán minek egy egyetembe belefogni, ha pár éve van még neki. Inkább addig is legyen minél többet a családjával.
júl. 30. 10:02
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

Gondolom bíztak benne, hogy mégse lesz akkora gond, meg nyilván a születéskor fellépő komplikációkat nem lehet előre tudni.

Nálam úgy volt, hogy valószínűleg nem lehet gyerekem. Végül mégis összejött. Igaz, hogy még csak most vagyok várandós, de ha bármi jele lett volna közben, hogy beteg a babám, nem tartottuk volna meg. Ezt előre megbeszéltük a férjemmel. Úgy sem, hogy szinte biztos hogy nem lehet másik. Én a gyerekemnek a legjobbat akarom, és lehet itt idealizálni, hogy de milyen csodálatos és boldog élete lesz, szerintem a súlyos fogyatékosság, vegetálás, korai halál egyáltalán nem az. Nyilván ha közben lesz beteg, akár születéskor, akár később, az más téma.

júl. 30. 10:38
 13/16 anonim ***** válasza:
35%
Nem. Az a gondolat, hogy a saját gyerekem szenvedéséhez asszisztáljak, pláne nem stílusom. Egyszerűen nem tudnám megtenni. Akár szellemi, akár testi fogyatékosság, nem, nem tartanám meg. Ennyire nem vagyok önző. Az életminőség fontos. A vegetálás, az önellátásra képtelen kínlódás stb stb nem élet. Ha én pl vakon vagy süketen születek meg, vagy balesetben mondjuk deréktól lefelé lebénulnèk/ levàgnàk a lábam/karom, amint lehet, ahogy lehet, megpróbálnàm megölni magam, az nekem nem élet. És ilyen létre nem kárhoztatnám a gyerekemet sem, főleg ha tudom, hogy így kezdi.
júl. 30. 18:43
 14/16 A kérdező kommentje:

Igazából mindig is próbálták azt csinálni hogy úgymond normális élete legyen. Normális iskolába járatták, még azt is akarták hogy a szalagavatón valahogyan a nyitótáncban szerepeljen (apukával táncolt volna, anyuka erősködött, végül osztályfőnök lebeszélte őket). Bakonyi túrára is elvitték osztálykirándulásra, apuka tolta őt 4 órán keresztül a kavicsos ösvényeken. Képzelhetitek milyen érzés lehetett neki a gyerekeket látni naponta sétálni beszélni futni ökörködni, ő meg csak ott volt.

júl. 31. 19:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Soha.
júl. 31. 22:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Bevállalnám, mert bár ez a te példát nagyon nehéz lehet, de egyfelől a saját környezetemben is több olyan példát tudok, hogy betegséget állapítottak meg a terhesség alatt, aztán kiderült, hogy semmi baja nincs a gyereknek. Meg ahogy írták, a betegség mértéke, milyensége sem mindegy. Két ismerősöm született testi fogyatékossággal, de el tudják magukat látni, sőt kiváló eredménnyel végeztek egyetemet, két nagyon intelligens, kiváló ember.

Az hogyha szülés közben történik valami, arra meg úgysem lehet felkészülni...

aug. 1. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!