Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akarok második babát,...

Nem akarok második babát, pedig kettő volt a terv. Más is járt így?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 és fél éves, eddig akartunk második babát, eredetileg is kettő volt a terv, de én most úgy érzem nem vágyom rá. Amíg picike volt, és benne voltam az egész babás korszakban, akkor szerettem volna még egyet, de most hogy már kifelé megyünk belőle, nem akarom az egészet újrakezdeni. Nagyon jó volt a babás időszak is, de most nagyon jó újra felnőttnek lenni, kimozdulni, dolgozni, többet kettesben lenni a férjemmel. A kapcsolatunk is most kezd újra kiteljesedni, a szex is 2 év után lett csak olyan, mint régen. Önzőnek érzem magam, mert a férjem szeretne második babát, de én nem akarom. Most semmiképp, lehet pár év múlva igen, de azt sem tudom biztosra mondani.

Érzett már valaki hasonlóképp? Végül lett második baba?

júl. 26. 13:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Lett

7 évig mondtuk a férjemmel, hogy csak egy gyerekünk lesz.

Végül kettő lett, meggondoltuk magunkat

Lányom 11 éves lesz, fiam 2,5 éves.

júl. 26. 13:29
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Igen.

Fiam 10 éves, azt mondtam soha többé nem szülök, most van úton a kisöcsi.

júl. 26. 13:36
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Jelen. Bár mégcsak másfél éves a kislányom. Segitsegunk nincs, nagyon eleven gyerek,a mindenkori életkori minimum alvasigenyevel.

A babás kor se volt álom,se a terhességem se a szulesem, a bő egy évig tartó igény szerinti szoptatastol nem is beszélve (megértem a tapszereseket,ennek ellenére ha valamikor emghulyulok és lesz még egy,nem tudnám csak a magam érdeke miatt tapszerezni)

De mivel már 37 vagyok, nagyon ketyeg az óra,így nem hiszem,hogy lesz még egy. Bár egy év hosszú idő,és talán egy év múlva sem leszek öregasszony.

Azt viszont biztosra tudom,legalább ovisnak kell lennie a lányomnak,ha akarok is másodikat. De valószínűleg úgy leszek mint te,végre megmasztuk a hegyet,eszembe sincs visszamenni az alaptáborba.

júl. 26. 13:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindig is 2 gyereket akartunk, kis különbséggel.

Egy problémás terhesség, nehéz szülés után jött egy többemberes baba. Na ott azt mondtam, hogy itt befejeztem a pályafutásomat.

Mire 1 éves lett, határozottan könnyebb lett vele. Újra felnőttnek éreztem magam, nem robotnak, lett énidőm, elkezdtem élvezni.

Férjem felvetette, hogy vágjunk bele újra. Hallani sem akartam róla.

Mikor 2 éves lett a fiunk, valami átkattant nálam, letettem a fogamzásgátlót és egyből bele is vágtunk.

2,5 év lett köztük.

Nem bántam meg.

Pedig a 2. még nehezebb volt, mint az első :D

júl. 26. 13:49
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Nem írtad el azt a 2,5 év korkülönbséget?
júl. 26. 13:54
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
Én sem akarok másodikat, kapok érte hideget meleget egyaránt. Főleg a 3 gyerekes, csokra szült(itt kérek elnézést azoktól akiknél nem így van) kolléganőmtől aki azt se tudja hogy iskolázza be a gyerekeit,és hogy milyen jó nekünk hogy suli kezdés előtt 1 héttel megyünk nyaralni. Hát mindjárt szégyellni fogom magam,hogy egy gyerekkel tudok boldogulni. Nem, nem akarok több gyereket, majd az emberem is belenyugszik.
júl. 26. 13:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

De :D 3,5, csak elgépeltem basszus :D

4#

júl. 26. 13:56
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

4 éves a lányunk és nem lesz kistesó, pedig nekem is az volt a fejemben. Egyszerűen nekem egy a határom, nem fér bele több. Kiderült, hogy nem vagyok egy szülőalkat. Mostanra már könnyebb eggyel és csodálatos a férjem, mint apa - de a mi családunk ennyit bír el. Pont.

Egy picit bánom, mert a lányom szeretné ha lenne testvére. De persze ő nem látja az árny oldalát ennek. Később remélem megérti a miérteket és el fogja tudni fogadni.

júl. 26. 14:18
 9/16 anonim ***** válasza:
84%

#3as vagyok

Nekem egyébként a férjem nagyon reménykedik,hogy majd meggondolom magam

Az lenne a jó ő lenne a következő el itthon,de azt anyagiak miatt nem tehetjük meg

Sajnos nem érzi igazán át milyen embertelen munka teljesen egyedül éveken keresztül egy több emberes gyerekkel.

Remélem idővel elfogadja,de már pedzegettem neki ha nagyon akar kezdjen el anya jelölteket is nézni...én bízom benne,letesz majd erről,azért biztos nem fogok szülni,mert ő akar,én meg nem (elmondása szerint elfogadja a döntésem,de látom rajta,hogy reménykedik. )

júl. 26. 14:27
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

2t terveztünk. A lányom nehéz eset volt (többemberes baba) nem vágytunk jó darabig babára.

5 éves volt a nagy, mikorra meggondoltuk a dolgot és vágytunk egy picire ismét.

Majd alakul.

júl. 26. 15:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!