Mi van akkor ha a családsegítő visszaél a hatalmával és tisztességtelenül jár el?
Nincs velük tapasztalatom, de valószínűleg nekik is van felettes szervük, akiknél lehet jelezni a dolgokat.
Én még csak olyanról hallottam (ovistárs anyjától), hogy kimentek, és számolgatták a gyerekek cipőit, meg ruháit, hogy kinek mennyi van - van nekik elég, nem élnek rosszul. Ennél nagyobb kötöszködésről nem hallottam a környezetemben, és laikusként azért ez igenis plusz munka generálásnak tűnik, de írja valaki nyugodtan, ha ezt tényleg meg kell számolniuk, érdekelne.
Én nem hiszem el a 10esnek ezt az adatát: “Sajnos Magyarországon is évente egy kisvárosnyi gyerek tűnik el. “
Ezt honnan vetted? Beleszámítod a gyivis gyerekeket is, akik tinik és otthonból szöknek, ahol erőszakolják és verik őket?
Nagyon örülnèk egy hiteles forrásnak!
A legtöbb gyerek 10 évesen már egyedül közlekedik, 1-2 órát meg persze, hogy lehetnek a játszótéren. Ezt mondta a gyermekvédelmis is. Csak ugye a szabályozás, nem tudott kitérni alóla.. a kisfiúnál azért volt gond, mert olyan jelentette, aki ott dolgozik..
Nyilván van sok a rossz ember, millió szexuális ragadozó, de ebben a világban él, 12 éves kortól felelős lesz a tetteiért, szoktatni kell, nem lehet mindent egyszerre rázúdítani. Egy 10 év körüli gyerek a neki kijelölt részen had legyen már normálisan rövid ideig! Nem rongál, nem bànt senkit, max beszélget mással vagy megsimogat egy kutyát. Ne őt zárjuk be, mert mások bűnözők! Ki a kamerákat mindenhova és erősebb igazságszolgáltatás kellene, csak korrupt az ország..
11-es: azért ez nagyon megalázó. Hogyan tehet ilyet egy családsegítő? Minek képzeli magát?
De jó, hogy nem most kicsik a gyerekeim. Esetleg egy rosszindulatú szomszéd bejelentene valami légből kapott dolgot, és egy nálam tanulatlanabb, kulturálatlanabb gyermekvédelmis elkezdene kutakodni az életünkben, ellenőrizve még azt is, amit nem kellene, nem lenne szabad.
Az emberek szeretik a hatalmat.
Rokonom is volt gyermekvédelmis, holott simán tanítónő volt, begyakorolta azt a mondatot, hogy "együtt maradni mindenáron", és azt mondogatta csak. Mélyebben nem foglalkozott a problémákkal.
Aztán otthon kipletykálta a családokat.
És rágyújtott, miközben családokat "segített".
Nálunk az egyik védőnő csinált olyat, hogy kijött (kötelező neki egy ideig eljönni házhoz). Megnézte, hogyan eszik a gyerek stb., eddig rendben volt. Aztán elkezdett benyitni minden helyiségbe, édesanyám szobájába is, ahol édesanyám éppen átöltözött, félig meztelen volt. Kopogás persze nem volt, a védőnő csak bevágta az ajtót.
Jól megmondogattam a védőnőnek a magamét. Visszaélt a hatalmával. A gyerekkel semmi probléma nem volt, egészségesen fejlődött, jó környezetben, hogy minek kellett minden helyiségbe berontania a védőnőnek, az csak hatalma fitogtatásából eredt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!