Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Változtatok az anyaság miatt?

Változtatok az anyaság miatt?

Figyelt kérdés

Nekem az életem megváltozott, főleg az elején, most már 3 éves a kisfiam, úgyhogy újra több időm van magamra is. Viszont mostanában többször eszembe jut, hogy belülről ugyanaz a ember vagyok, aki régen, nem változtam, nem is komolyodtam meg, pedig erre számítottam.

Ti változtatok az anyaság miatt?

júl. 24. 14:55
 1/7 anonim válasza:
15%
Nem. 43/f
júl. 24. 14:57
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem érzem azt, hogy változtam volna. Nekem is több már a szabadidőm.
júl. 24. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Nem változtam meg. 2 gyerekem van.

Az időbeosztásom az, ami megváltozott

júl. 24. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Én abban változtam, hogy mióta gyerekem van, megtanultam értékelni az életet, amit kaptam.
júl. 24. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Én vállalom, én változtam. Csomó elvárásom, elképzelésem, tervem módosult, mióta gyerekeim vannak, sokkal rugalmassabb lettem egy rakás mindenben, őszintébb, jobban fel merem vállalni magam és már nem erőltetem meg magam, hogy ne bántsak meg (annyira) másokat, hogy mindenkinek megfeleljek, nekem erre már nincs energiám. Na meg nyugodtabb lettem, önazonosabb, a prioritásaim helyre kerültek, már nem veszem annyira a lelkemre, ha egy kolléga beszól, hogy munkaidő végeztével felállok és hazamegyek ahelyett, hogy ingyen túlóráznék, stb. Nem tud érdekelni már egy csomó csip-csup dolog, ami a gyerekek előtt nagyon megrendített volna.

Igazából szerintem csak megértem, mint személyiség, ami lehet, hogy gyerekek nélkül is eljött volna, hiszen az ember óhatatlanul is változik az idő előrehaladtával, de az tuti, hogy amióta anya lettem, azóta rá vagyok kényszerítve ezekre a fajta változásokra így vagy úgy, és lehet, hogy felgyorsult a folyamat.

júl. 24. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan változtam mint az 5-ös.
júl. 25. 07:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Sokkal türelmetlenebb és idegbajosabb vagyok, lőttek az összes álmomnak és tervemnek, úgyhogy azóta a napom fénypontja az, amikor lefeküdhetek aludni. A legkevésbé sem komolyodtam meg, lassan 40 leszek, de ugyanúgy felelőtlen önző hülyegyerek vagyok, szürreális az egész, hogy anya vagyok
júl. 25. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!