Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Manapság miért ilyen drága...

Manapság miért ilyen drága felnevelni egy gyereket?

Figyelt kérdés
júl. 22. 13:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
10: kamaszként már nem úszod meg ilyen könnyen…
júl. 22. 17:43
 12/20 anonim ***** válasza:
10%

11

most 22 19 es 13 evesek a gyerekeim. Es konnyen megusztam. 🙂 Pedig evek ota egyedul vagyok veluk.

Pl 15 evesen mar mentek nyarra diakmelozni. 16 eves kortol egesz evben. Heti 15-20 ora meloval megcolt a zsebpenzuk onnantol nem kellet adnom nekik. A 13 evesnek havi 5e a nagyon max ami kell. Tisztaban voltak h mennyi a keret es nem leptek at. A nagylanyom mar 3 millat felre tett diakmelobol.

Tavaly heti 20-30o dolgozott atlag az egyetem mellett, plusz osztondij szoctam inkoria palyazat, stb... Ezek havi 100e korul voltak pluszban.

A fiam szinten kapja ezeket. Igaz kicsit kevesebbet. 90e de o a heti 3 nap minkaval megkeresi a 300-400e siman (vendeglatas)

Megis megvolt az uj telo igaz reszletre, a nyaralas Horvatban, a fiam jogsija, stb...

Nagycsaladoskent amit lehet kihasznalok. A kert teli zoldseggel gyumolccsel. Befozok elteszek sok mindent. Tervezek tyukot tartani is. 3-4 db max.

Ez plusz energia munka de eves szinten rengeteget sporolok vele.

júl. 22. 17:53
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

Jah hátha dolgoznia kell úgy meg lehet úszni.

Nem a játékok kerülnek sokba, hanem minőségi oktatás.

júl. 22. 19:19
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
12, ha ilyen nagy gyerekeid vannak, mit vakerálsz a mostról? 3-ból 2 neked már felnőtt és a harmadik se kicsi.
júl. 22. 20:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja és kedves 12 gyereket egész évben dolgozni küldeni hogy majd a saját pénzéböl vegyen Meg magának Mindent .

Azt Meg kötve hiszem hogy havi12 nap alatt a vendéglátásba netto 400 ft megkeres.

júl. 23. 05:24
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Alapból a megélhetés és a lakhatás is drága, kevesebb marad a gyerekre.

Drága a pelenka, gyógyszer, ruhák, gyümölcs, iskolaszerek stb. szóval minden.

júl. 23. 07:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem érzem megfizethetetlennek, de nyilván nem mindegy mit hol vesz az ember. Mi úgy lőttük be a helyeinket, hogy az a pénztárcánknak megfelelő legyen. Két totyogósnak nem kell a csilli-villi márkás, legdrágább mindenből és azért negyedévente megvenni egy normális cipőt, hát na... Ha ez gondot okoz, akkor nem biztos, hogy (csak) az árakkal van a baj. Tudom, számítsak a nullás pontozásokra.

Én a rendszerváltás idején születtem, a szüleim sosem mondták, hogy könnyű volt, sőt... A mai napig megdöbben anyukám, hogy egy cuki Pepcos rucit gombokért meg lehet venni, bezzeg amikor mi voltunk gyerekek. Lehet, hogy 5 mosást bír, de hatodikra úgyis kinövi a gyerek, fűfoltos lesz, vagy kiszakad, tök mindegy. Ráadásul apu még volt katona, addig egykeresős családmodellben alapoztak, a rendszerváltás után pedig brutál megugrott a hiteltörlesztőjük, alig tudták kinyögni mellettünk. Szóval nem tudom. A családon belüli sztorizgatásokból én nem azt szűröm le, hogy most olyan sz*r dolgunk lenne.

Persze drágább megvenni a gyerek cuccokat, mintha nem lenne gyerek, ez tény... és engem is pofán tud csapni, hogy most mennyibe kerül valami, ami 2-3 éve még csak annyi volt. De értitek na.

júl. 23. 08:21
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

12 vagyok

Nem en kuldtem oket hanem ok akartak menni. Egyszeruen lattak h anyagilag nem vagyunk jol. Ok ezzel segitettek be hogy nem kellett onnantol zsebpenzt adni nekik. Es meg ettek maguknak amit akartak es en nem tudtam.

Ettol meg en fizettem a jogsit a fiamnak.

Jellenleg ez a helyzet, egy meno belvarosi szorakozo helyen pultos. Kifizettem neki a barista es a mixer tanfolyamokat. Azon a 2-3 napon 10-14 orakat dolgozik elvezi szereti. A fizu melle megkapjak a jattot ami van h egy nap tobb mint a napi bere. Most nyaron bevalalt 3-4 napot 600 felett kapot fizut juli elejen.

júl. 23. 08:36
 19/20 anonim ***** válasza:
86%
Magyarul neked is drága lett volna, de nem tudtad kifizetni, ezért el kellett menniük dolgozni, hogy meg legyen amire szükségük van.
júl. 23. 16:18
 20/20 anonim ***** válasza:
79%
18# Oké, nem küldted őket, maguktól mentek, mert látták, hogy szarul álltok...bocs, de nehogy már ez legyen a követendő példa. Aki itt él, az tisztában van vele, hogy drága felnevelni a gyereket, de nem lehetetlen. Inkább azzal van baj, hogy sokan nem gondolnak előre, szinte semmire vállalják, aztán mehet a gyerek diákmunkára.
júl. 23. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!