Normalis a viselkedese? 10 hos kislanyunk van, parom ejjelesen dolgozik es szinte atalussza az egesz napot. .
Csak???
Mondd meg neki,hogy csak! egy nap foglakozon a háztartással és az izgó-mozgó csemegével és aztán csakoljon!
Szerintem teljesen jogos,hogy ki vagy akadva!
Majdenm 6 hós kicsi fiú anyukája
Szerintem foglalkozhatna veletek többet is. Veletek, tehát nem csak a babával, hanem veled is.
Mennyit dolgozik? Mert az rendben van, hogy éjszaka, de hány órát?
Ha 12-14 órát, akkor azt mondom, hogy érthető, hogy fáradt és napközben csak pihen. Merthogy nekem is voltak húzós hónapjaim, amikor 14 óra sem tűnt elégnek munkahelyen, reggel hétre jártam és este 11kor tudtam elhagyni az asztalomat. Ekkor valóban nem csináltam otthon semmit, hazaértem éjfélre, zuhanyoztam, fél egykor már ágyban voltam és fél hatkor keltem. Élőhalott voltam rövid idő után. De voltak szabadnapjaim, heti egyet mindenképpen tartottam, néha kettőt és ekkor jutott idő a többiekre. Családom még nem volt. Ha esetleg ilyen sokat dolgozik a férjed, akkor azt tényleg megértem, hogy munkanapokon nem tud hosszabb időt tölteni veletek, de a helyében igyekeznék a szabadnapok minden pillanatát kihasználni, hogy a családommal legyek. Mert ha nem tenném, akkor egy idő után nem is lenne családom...
Ha viszont nyolc órát dolgozik, akkor nem igazán találok mentesítő magyarázatot. Merthogy nyolc óra munka mellett a pihenésen kívül másra is kell jusson idő. Még ha belekalkuláljuk azt, hogy éjszakázik, emiatt lehet, hogy nem elég nyolc óra alvás neki, hanem szüksége van tízre, akkor is van szabad hat órája, amiből lejön az utazás. De mindegy, nem kellene ezt számolgatni, az már régen rossz, ha nem tudja úgy beosztani az idejét, hogy rátok is jusson belőle.
Mindig ilyen volt? Baba előtt mennyi időt töltött veled?
Szerintem én már patáliát csaptam volna a helyedben régen, még valamikor az elején. Egy ilyen csakos kijelentés után meg nyomatékosan megkértem volna, hogy vegyen ki két szabadnapot, amikor is ő szépen otthon maradt volna a babával és egy szöveges tájékoztatóval a baba szokásairól és az etetés módjáról, én szépen elhúztam volna otthonról nyolc órára (és akkor sem mentem volna haza, ha ellenállhatatlan vágyat érzek), majd a nyolc óra elteltével miután hazaérek kikértem volna szépen magamnak a főtt ételt és elvonulok aludni. Magyarul épp azt csináltam volna, amit ő. És akkor legalább mindketten tapasztaltuk volna, hogy milyen is a másik bőrében lenni.
Szerintem beszéljétek meg. Valamiért ő lett a párod, biztosan szereted, ő is szeret téged, de ez egy elég nagy probléma, amit orvosolni kell, különben tönkreteszi az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!