Hogyan értessem meg a párommal hogy amit a kislányunk csinál az normális? Vagy mégsem?
Ezt nektek kell látni, hogy milyen mértékben csinálja.
Ilyen korban még valószínűleg kíváncsiság van na dolog mögött, de figyeljetek, hogy nehogy túlzásba essen. Később.
Én a saját tapasztalatomat tudom írni. Négy éves koromtól "menekültem" ebbe a dologba, és kitartott sokáig. Nevelésibe is jártunk, az oka egy súlyos "csavar" a családban.
Igen, ebben a korban ez természetes, most fedezi fel, hogy mi van ott lent neki. Addig, amíg nem válik rendszeressé és nem esik túlzásokba, semmi baj nem lesz.
Viszont a pároddal sürgősen meg kellene értetned, hogy a lehető legrosszabb módon kezeli a helyzetet: nem szabad rászólni, főleg nem azt mondani, hogy nem szabad! Komoly identitás- és nemizavar alakulhat ki később emiatt a gyereknél, ezt pszichológiailag is bizonyították (felnőtt korában sokkal visszahúzódóbb lesz, szexuális téren önbizalom hiányos, stb). Ha annyira zavarja, akkor inkább próbálja meg elterelni a kicsi figyelmét valamivel, de ne szóljon rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!