Párommal 9-évig éltünk együtt, de nem házasodtunk össze, és született egy kislányunk, aki most 16-hónapos. Mit kell tennem?
Nem mondhat le róla. Ő az apa. Ezt csak akkor veszítené el, ha valaki más öröbe akarná fogadni és ő ehhez hozzájárulna.
Tehát fizetnie mindenképp kell.
Az,hogy a láthatást hogy rendezitek,az a ti dolgotok, arra sajnos nem kötelezheted, hogy látogassa is a kicsit.
sztem hiába mond le róla a gyereknek jár ami jár....ha elismerte h ő az apa utána már mind1 h lemond-e róla és 20% de minimum 10 vagy 20e Ft a gyerektartás...
lemondani úgy mondhat le h ő nem tart arra igényt h nála helyezzék el,de a többi dolog ua marad...
Ha a nevét viselheti, akkor jogilag nem mond le róla. Tehát fizetnie kell gyerektartást. Ha már a nevét se viselheti, na akkor semmiféle kötelezettsége nincs.
Nálunk is így volt, bár annak már 15 éve.(meg ők házasok voltak)
Apánk lemondott rólunk, úgy hogy nem élhetünk vele.
A gyerektartást addig fizette míg az ő nevét hordtuk.
nagyon ritkán találkoztunk vele, kb évente egyszer, a gyerektartást meg a számlájáról utalták, de azt nem tudom akkor hány százalékát, meg mi ketten vagyunk.
Ha a nevét viseli nem mond le. Esetleg a láthatásról.
ha a nevét sem viseli,akkor is fizetnie kell
én is anyám nevét viselem,mégis kapott utának ygerektartást,hiába lett megszkitva minden kapcsolat 8nem is akart látni)
de ettől a biróság még kötelezte fizetésre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!