Mitől fordulhatott így meg 3 éves kislányunk viselkedése?
3 éves kislányunk 1,5 éve bölcsis, imád oda menni. Nyitott, barátkozós kislány. Havonta 1-2-szer anyukám megy érte, majd másnap Ő is viszi. Akkor is megy minden simán, szereti nagyon a mamát is. Nála nyaralt 2 hetet.
Pár napja viszont nagyon bújós otthon (nem jellemző rá), hisztis ha nem vele foglalkozunk. Tegnap mama ment érte a bölcsibe, és már este sírdogált, hogy Ő nem akar menni, majd ma reggel iszonyatos ordítás mellett tudta Őt ott hagyni.
Sosem fordult még elő ilyen, h ne akart volna menni, hogy sírt reggel. Most fogja kezdeni az ovit, sokat beszélgetünk is róla, azt mondja várja nagyon.
Mi baja lehet?
Hiányoznak neki a barátai akik már elmentek oviba? Mi csak 2 hét múlva fogunk menni, sokan elmentek már.
Vagy nagyon beleélte magát h megyünk már oviba azért nem akar?
Nálunk a bölcsiben is van egy kisfiú, aki több, mint egy éve bölcsis már s holnaptól kezdi az ovit. Ő is két hete minden reggel sír. Szerintem az ovitól tart ő is. Beszélj a leendő óvónénivel, hogy nincs e arra lehetőség, hogy egy-két órára elmenjetek, megnézni, milyen is az ovi. Hogy ott is biztonságban lesz majd. Vagy ha ezt nem tartja jó ötletnek az óvónő (pl. akkor másnaptól ő is az oviba szeretne menni, hiszen a többi bölcsis csoporttársa is már odajár), akkor előrehozható e a családlátogatás, ahol egy kicsit megismerhetné a fiad a leendő óvónéniket. Hogy lássa, ők is ugyanolyan kedvesek, mint a bölcsis gondozónénik. Illetve kérdezz rá, ő mit tanácsol, mivel oldhatnád a lányodban lévő feszültséget.
Ha semmi más változás nem volt a lányod életében az elmúlt egy hétben, akkor én csak az ovira tudok tippelni, annak ellenére, hogy azt mondja, nagyon várja.
Én azt is el tudom képzelni, hogy gyermekedet bántotta egy társa vagy a gondozónőnek rossz napja volt és erélyesebben bánt a gyermekeddel.
Vagy épp bújkál benne valami vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!