Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállaltatok gyereket?

Gál Gábor 2024 kérdése:

Miért vállaltatok gyereket?

Figyelt kérdés
2024. júl. 11. 19:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem van letjogosultsaga a kerdesnek. Ha megkerdezik azt, valaki miert nem akar, akkor ezt is meg lehet. Ha a gyerektelenektol nem eleg jo valasz a “mert csak” es “mert nem akarunk es kesz”, akkor a gyerekre vagyoktol sem eleg jo valasz az, hogy mert csak-mert akarunk es kesz.
2024. júl. 12. 00:15
 12/30 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki aki gyereket vállal, nyilván Önzésből teszi- csak mert neki gyerek kell, vágyik rá. Mi másért?
2024. júl. 12. 01:21
 13/30 anonim ***** válasza:
81%
11. Igen. Abszolut jogos kérdés.
2024. júl. 12. 01:22
 14/30 anonim ***** válasza:
26%
Véletlen összejött, tejesen váratlanul 10+ év sikertelenség után, amikor épp nem akartuk már, abortuszra meg féltem menni.
2024. júl. 12. 08:08
 15/30 anonim ***** válasza:
15%
Sosem értettem azokat, akik szerint az ember önzőségből akar gyereket. Ezek szerint ha önzetlenek lennének az emberek, akkor ki kéne halni az emberiségnek? Szerintem sokkal nagyobb önzőseg (bár érthető), aki azert nem vállal, mert nem akar nyűglődni egy gyerekkel, félti az alakját, a kényelmét, a megszokott kis életet.
2024. júl. 12. 14:00
 16/30 anonim ***** válasza:
74%

15: hat akkor legyen onzo, mondjuk ez engem nem zavar. Sokkal tobb olyan ember vallal gyereket, akiknek nem kellene, mint ahanyan fel merik vallalni, hogy nekik nem valo/nem akarnak/meg amugy sincs senkinek semmi koze hozza.

Szamomra meg az az onzoseg, akinek a szulosege annyibol allt ki, hogy vilagra szarta a gyereket, rossz gyerekkort biztositott neki, verte, elhanyagolta, egyeb modon bantalmazta, majd oregkoraban telesirja a vilagot es hapog, hogy a gyereke ra se nyitja az ajtot, meg nem gondozza.

2024. júl. 12. 14:29
 17/30 anonim ***** válasza:
19%
16# de azt mondjuk nem értem, miért a legelrugaszkodottabb példákat kell ilyenkor hozni.🤷 Igen, kevés a "mintaszulo", de sokkal több a normális, mint akiket te felsoroltal, meg ha nem is tökéletes senki, és a gyerekek, zömében ha felnőnek, boldog életet alakíthatnak ki maguknak, ha tesznek érte, mert ehhez azért ők maguk is kellenek. Viszont tényleg a gyerekmentesek önzőzik le általában a gyereket nevelőket, ami szerintem is nettó hülyeség...
2024. júl. 12. 15:29
 18/30 anonim ***** válasza:
66%

15. Sokszor hallani, olvasni emberek véleményét arról, hogy ha valaki nem akar gyereket vállalni akkor az milyen önző. ( Mert pl egy gyerek túl sok nyűg, és nincs kedve vele foglalkozni)

Ilyen alapon bizony jogosan azt is lehet önzőnek nevezni aki mindenáron gyereket csinál, csak azért mert neki kell, ő akar, ő vágyik rá.

Mindkét esetben az ember a saját boldogságát keresi, csak pont ellentétes módon találja meg. Csak míg az egyik gyerekkel, a másik viszont gyerekmentesen:)

2024. júl. 12. 16:56
 19/30 anonim ***** válasza:
18%

18: Aki tudatosan nem vállal gyereket, az többnyire a sajat kenyelme (pl. utazgatas, kikapcsolodas, nyugalom) a sajat boldogulasa (pl. karrier), stb. miatt nem vállal (ritka kivetel ha pl. betegseget nem akar tovabbörökiteni, az mas).

Akik vállalnak gyereket, azoknak nagy részénél egyszerűen mint az élet rendje, adódik a dolog, és kell is hogy legyenek gyerekek, anelkul nincs élet, nincs tarsadalom, semmi. A gyereket vállalók között is biztosan vannak önzők, de a gyereket nem vállalók indokai sokkal nagyobb szazalekban önzőek.

2024. júl. 12. 18:40
 20/30 anonim ***** válasza:
77%

19. Ja persze, mert az nem önző, aki egy olyan világba beleszüli a gyerekét, ahol háborúk, járványok, globális felmelegedés, túlnépesedés van, gyilkosok, pedofilok, erőszaktevők stb, akik majd akár az ő gyerekét is bánthatják. Az egészségügy állapotáról nem is beszélve, és arról, hogy egy olyan szar világban kell élnie, ahol akár a saját kis 12-14 éves osztálytársai is lecsaphatják a mobiljáért azt a gyereket. Ma már nem szokás nevelni a gyerekeket, rengeteg " szülő" mindent ráhagy a kölykére, elkényeztetett kis szörnyek lesznek, akik adott esetben azt a szórakozást választják hogy más gyerekeket vernek az iskolában, akár a tiedet is.

Nem olvasol, nézel híreket, hogy mik vannak? Ma már gyerekek ölnek gyerekeket. Itt tartunk.

Semmivel sem önzőbb az aki a saját életét választja inkább, és könnyebbé teszi azzal, hogy ilyen világba nem csinál gyereket, mint aki a saját vágyai miatt megteszi ezt, és kiteszi mindennek a saját gyerekét.

Alapjáraton sokan azt mondják önző aki nem akar gyereket, akármilyen okból. Én szimplán arra világítottam rá, hogy ezen az alapon az is ugyanúgy önző aki vállal.:) Mindkét típusú életmód az egyén saját érdekeit szolgálják. Ennyi.

2024. júl. 12. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!