Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállaltatok gyereket?

Gál Gábor 2024 kérdése:

Miért vállaltatok gyereket?

Figyelt kérdés
2024. júl. 11. 19:08
A kérdező szavazást indított:
mert szerettünk volna
az állami támogatások miatt
társadalmi nyomás miatt
véletlen volt
egyéb
55 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
60%
Mert mindigis szerettünk volna, mert egzisztenciálisan, lélekben és mentálisan készen álltunk a kihívásra, amit egy kis családtag hozhat az életünkbe.
2024. júl. 11. 19:28
 2/30 anonim ***** válasza:
87%

Hogy legyen, akit öregkoromban ugràltathatok, meg elvisz az orvoshoz, meg eltart. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Igen, szarkazmus.

2024. júl. 11. 19:39
 3/30 anonim ***** válasza:
75%
Mert imádjuk a gyerekeket, és nagyon vágytunk sajatra. ❤️
2024. júl. 11. 19:40
 4/30 anonim ***** válasza:
21%
Azért vállalnak gyereket,mert semmi más céljuk nincs az életben csak a szenvedés és a teherviselés🤣🤣🤣
2024. júl. 11. 19:47
 5/30 anonim ***** válasza:
69%
Egyértelműen csak a CSOK miatt... nyilván, mint mindenki más ;)
2024. júl. 11. 19:49
 6/30 anonim ***** válasza:
73%
4# szerintem te szenvedsz a legjobban, ebből az egy mondatból le lehet szűrni ezt. 🙂
2024. júl. 11. 19:50
 7/30 anonim ***** válasza:
83%
Azt hittem, legalább elgondolkozós kérdés lesz, hogy jójó, hogy szerettünk volna, de MIÉRT??? -_-
2024. júl. 11. 20:06
 8/30 anonim ***** válasza:
70%
Hülye voltam, nem védekeztem, az esemény utáni nem használt, aztán nem volt szívem elvezetni
2024. júl. 11. 20:34
 9/30 anonim ***** válasza:
55%
Bennem nagyon dolgozott a kötelessegtudat is. Őszinten szólva prímám elvoltunk a parommal 10 évig, és abszolute volt életünk, nagyon is, minden letező téren. Én sokat gondoltam arra, hogy ezt a szuper életet annak köszönhetem, hogy engem is felnevelt valaki. Ez billentette a mérleget a "vallalunk" felé. Nem voltak illuzióim, nehezebb is lett az élet, de jó döntés volt.
2024. júl. 11. 20:59
 10/30 anonim ***** válasza:
47%

Úgy gondoltuk itt az ideje, mert később nehezebb lenne, kifutnánk az időből a korunknál fogva. De még nem mondanám hogy teljesen elkötelezett voltam, részben kényszer volt, az idő kényszere.

Azóta tudom azt is, hogy az elsőre felkészülni lehetetlen. Át kell élni ahhoz, hogy az ember tudja hogy mivel jár. Dehát előtte senki nem tudja, csak ha már belevágott.

Egyébként a legközelebb az a gondolat áll a miérthez nekem, hogy nyomot hagyjunk a világban, tovább adhassam azokat az értékeket, szépségeket, örömöket amiket én/mi találtunk és fontosnak tartunk. Nekem plusz cél még hogy megtörjem a generációk óta ismétlődő traumákat, és kivergődjön a családunk a fényre.

2024. júl. 11. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!