Vizet nyelt a gyerek,van teendő?
Köszönöm mindenkinek!
"kedves" utolsó!Hála égnek az én gyermekem egy eleven mindent kirpóbáló eleven kiscsaj!sose állok az útjába ami veszélyes természetesen nem engedem ,de tudom visszafogni sem szabad!igen bevallom van egy gyermekkori rossz élményem a medencézésel és igen valamilyen szinten tartok a víztől!de köszönöm,hogy egy ennyire kedves két szavas hozzászólást kaptam tőled!
Nem tudsz mást tenni mint figyelni a tüneteket. Gondolom te már utánaolvastál de a többieknek jól jöhet: köhögés (mely esetenként rózsaszínes, habos is lehet), a mellkasi fájdalom, az extrém fáradtság, a légzési nehézségek, a sápadt bőr, a fokozott izzadás, és a viselkedés megváltozása.
A másodlagos fulladás igenis létezik, akár túlzásnak tartják egyesek, akár nem.
6 Biztosan létezik másodlagos fulladás, de nem attól történik
ilyen ha valaki belefrocskoli a vizet az arcába csúszdázás közben a 40 cm magas vízben.
Megszámolni sem tudom hányszor szippantottam be vizet életem során, de még egy pohár innivalót is képes vagyok rendszeresen félrenyelni. Úsztam és vízilabdáztam is egy darabig, plusz egy-két nyarat önkéntes vízimentősködtem is. Ott is voltak csodák a tanfolyamon. :D
Itthon 1,2 m mély medencénk van és szintén egy 2,5 évesünk. Mindig van ott vele valaki, mégis előfordul, hogy belenyel/belecsúszik a vízbe a játék hevében. Kutya baja. Nyilván figyelsz a gyerekre, látod ha baja van utána esetleg és ennyi. Nem lehet a széltől is óvni, plusz szerintem azzal többet ártasz, ha ilyenkor sokkot kapsz és vége a medencézésnek. Rossz élmény lesz neki, félni fog a víztől (vagy legalábbis attól, ha a feje vízbe ér), holott hosszútávon mindenkinek az lenne az érdeke, hogy legyen vízbiztonság érzete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!