Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a megoldás így most?

Mi a megoldás így most?

Figyelt kérdés

Régebben teljesen normálisan, ahogy mindenki más úgy képzeltem, hogy lesz majd családom, gyerekkel meg minden.

Volt a fejemben egy nagyjából év, amikor kb. ez meglesz. Szokásos menetrend, ami szokott lenni az embereknek. Suli, majd munka aztán házasság és gyerek.

De igazából én minél idősebb leszek, annál inkább eltolom magamtól ezt. Nem tudom elképzelni most mèg a gyereket.

32 éves leszek, de nem vágyom gyerekre még. Nem zàrkózom el tőle, de amennyire meg volt a fejemben a kép a majd jövendőbeli családomról, most annyira tolom el magamtól.

Rosszul vagyok a témától is, utálok mindent ami ezzel kapcsolatos. Én ezt a terhesség szülés dolgot se tartom szépnek. Szerintem borzasztó nagy kicseszés a nőkkel szemben, fájdalmas és bevallom szerintem undorító is. Egy mészàr szék.

Nem tudom mi van velem.

Arra gyanakszom, hogy mivel az életem egy kudarc, és szeretnék néhány jelentős fejezetet újra kezdeni, ezért most inkább még ott tartok fejben. Hiába vagyok màr idősebb, sokak szerint öreg.

Utálom a munkámat és az egész területet, szeretnék tanulni újra, hogy valósítsam önmagam, de közben meg mindenki elvàrná hogy már szüljek inkább. Holott azt érzem, hogy a gyereket se fogom tudni szeretni ebben az esetben, mert csak azt fogom làtni, hogy miről mondtam le miatta.

Összességében szeretnék majd gyereket, csak nem most mèg, a szüléssel is megbírkoznék majd valahogy, de mindenki közben mindneki sulykolja hogy már kéne gyerek, mert 37/38 évesen már meddő leszek és nem fog sikerülni.

Holott pont addig még pont lenne annyi időm egy másik sulit abszolválni és végre szeretni fogom az életem.

Tényleg ennyire késő már mindenhez? Felkéne adnom mindent?

júl. 7. 12:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én pld amikor akartam gyereket, nem gondoltam végig, hogy technikailag annak ki is kell valahogy jönni. Komolyan.Nyilván ha többedik gyerek jön akkor az ember már tudja mi fán terem, de elsőnél kb mentem előre, mert gyereket akartam és annyi.

Te nem akarsz gyereket. Így nem értem igazából a kérdést, hogy mi legyen. Mi lenne, nem kötelez senki sem arra, hogy gyereket vállalj akaratod ellenére.

A saját elcseszett döntéseidért maximum saját magad hibáztathatod. Mindig van lehetősége az embernek jól is dönteni, csak épp sokszor utólag tudjuk meg hogy a ,,másik" út lett volna a nekünk jó. Szóval szerintem amíg úgy érzed hogy te másokat hibáztatnál a saját döntéseid miatt, addig se kutyát, se macskát se gyereket. Sőt férjhez se menj, mert az önmagunk felelősségének felismerése mutatja azt, hogy felnőttél...Te még nem tartasz ott. Csodálom, hogy a rokonaid ezt nem látják.:D

júl. 7. 21:31
 12/14 A kérdező kommentje:

Na te aztán most jól megmondtad utolsó :D remélem jobban érzed magad ettől

A te rokonaid ahogy észreveszem szintén nem látják te milyen vagy, kár mert akkor valaki neked is szólna a hibáidról. Na sebaj, majd egyszer ha ott tartasz. :)

júl. 7. 21:54
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Látod megsértődtél, pedig tudom miről beszélek 😁 Mikor nálunk kiderült a baba kb lesápadt mindenki, hogy most mi lesz mikor ez a csaj még egy kaktusz se képes életben tartani, mi lesz a gyerekkel?

Megtanultam kaktusz,gyereket életbe tartani,mert Akartam.

Majd ha valóban akarod a gyereket akkor félreteszed amit félre kell,ha meg nem akarod akkor nem kell más miatt szülni.Ennyi🙂

júl. 7. 22:41
 14/14 gago77 ***** válasza:

Hogy van ez? 18-32 éves korodig nem tudtad megoldani az "önmegvalósítást", most hirtelen ez lett az elsőszámú dolog?

Lehet szülni 38-40 évesen is csak akkor már nehezebb lesz és nem csak a szülés, hanem a gyereknevelés is.

És persze kockázatosabb is (maga a szülés).

Azt is számold bele hogy azok a faszik akiknek ma bejössz és neked ők is bejönnek, addigra családot alapítanak. A

Azt kéne, hogy

1, beszélgetni olyan nőkkel akik 38-39 évesen szültek.

2, elgondolkodni, miért érzel így ezzel a témával kapcsolatban. Ez tök ellentétes a biológiai törvényszerűségekkel.

3, Azon is el lehetne gondolkodni hogy ha idáig nem jött össze a karrier akkor annak is volt oka...

Ezztán sem biztos, h összejön, akármennyit tanulsz. Egyébként gyerek mellett is lehet tanulni. Elmész gyesre ls otthon maradsz utána még 1-2 évet. Olyan pasi kell hozzá aki ezt megérti és tudja finanszírozni.

aug. 4. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!