Akinél rosszízű az anyatej hűtőből is, van rá megoldás, hogy picit előre készüljön főzéshez?
Nem is eszi meg a babám, de szeretném a hozzátáplálásnál 1-2 főzelékhez vagy pl rizspéphez, adni. Konkrétan kesernyés hányás íze van, de még hűtőbe rakva is...
Neten annyit találtam, hogy hormon miatt előfordul, és elvileg ha felemelgítjük ( nem forraljuk) amíg buborék keletkezik a fazék oldalán, elmegy ez a rossz íz.
Tapasztalat?
Szerintem semmi értelme. Hozzátáplálás azért hozzátáplálás, mert a rendes ennivaló mellett kap még anyatejet is, nem kell feltétlenül a rendes ételbe is anyatejet tenni.
Az teszi bele aki nem tud mit kezdeni a literszám fagyasztott tejjel. Akinek nincs, vagy nem lesz jó fagyasztva az nem tesz bele.
Hozzátáplálásnál a főzelékekbe én még sokáig nem tettem semmi sűrítőanyagot, azaz nem is habartam, natúr verziót kapott. Később meg már úgy csináltam, mint a miénket, rendes tejjel.
(Pedig az én babám gond nélkül megitta a fagyasztott tejet is, plusz egy csomó még így is ott ment tönkre a fagyóban, mert a napközben frissen fejt tejjel pótoltam már inkább esténként.)
10 hónapig szoptattam, és csak eddig evett anyatejet a fiam.
Sosem fogyasztottam, nem is fejtem soha.
Főzni meg duplán nem főztem neki belőle
Szerintem ne eroltesd.
Köszi, teljesen igazatok van! Elég macerás, alig van időm reggel így is a tízóraija elkészítése előtt.
Csak például a rizspehelyre/gabonákra anyatejjel javasolja a leírás (vagy tápszerrel), most vezettem be a napokban. Mondjuk ma már nem tudtam szórakozni a streilizálással-fejéssel is külön még, meg én is reggelizzek gyors valamit, így simán vízzel (felforrlat-lehűtött) kevertem a rizspelyhét, és azt adtam almapéphez.
Köszi akkor, megnyugszom így, hogy nem kell ez így.. :) Kezdő vagyok még, bele kell jönnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!