Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baleset vagy a szülő a hibás?

Baleset vagy a szülő a hibás?

Figyelt kérdés

Minden nyáron több gyermek fullad meg otthoni medencében. Az én véleményem lassan 3 gyerekes anyaként, hogy a szülő a hibás. Soha nem hagyom a gyerekeimet egyedül a medencénél.

Szerintetek ilyen esetben egy szokványos baleset ami bárkivel előfordulhat vagy a szülő hibája?

jún. 19. 19:40
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

#27 - az a nem életszerű, ha két kisgyerek fedetlen medence mellett játszik! Eleve hogy jön létre ilyen helyzet? Nálunk is kettő van, 2 és 3 évesek, baromira kell figyelni, és egy csomó minden kivédhetetlen, na de a medence az extra figyelmet élvez. Ha nyitva van, akkor azért van, mert medencézünk, és azt én egyedül nem is vállalom, olyankor mindig van még valaki otthon - pont az olyan helyzetek miatt, mint hogy pisilni kell. Arra a pár percre valaki más néz rájuk. Vagy az egyikkel történik valami, akkor is tudok szólni, hogy hahó, segítség kell. Ha egy gyerekkel vagyok, akkor sem szívesen rakom a medencébe ha nincs más otthon (kicsi gyerek). A medence egy nagyon külön műfaj, ténylegesen veszélyes az ilyen kicsiknek, nem kifejezetten arra való, hogy csak úgy ott van és lehet benne jönni-menni. A strandon is mindig minden medencénél van valaki, akinek csak az a dolga, hogy figyeljen. Ez ilyen.

Akinek medencéje van, legyen az akármilyen, ugyanúgy "gyerekbiztossá" kell tenni, mint a házat belülről. Medencét tartani felelősség, és szabályai vannak. Vagy legyen lefedhető, vagy legyen elkerítve, vagy legyen kint valaki.

Ennek ellenére nem zárom ki, hogy vannak helyzetek, ahol teszem azt, a szülő nem hibás, vagy nem egyértelműen hibás, de amiket te leírtál azok nem tartoznak ide (pl. WC-re menés).

Amúgy ha az egyik gyerekkel olyan komoly baleset történik, amiket írtál, akkor elhiheted, hogy a másik is meg lesz illetődve annyira, hogy együttműködik. Ha meg nem, akkor ordítva viszem be, pont nem fog érdekelni, ha a másiknak éppen komoly baja van. Illetve amivel kezdtem: két kisgyereket medencéztetni - szerintem - ketten kellenek, ha az egyik nincs is ott mindig (5-6 év alattiakról beszélek).

jún. 21. 23:08
 32/36 anonim ***** válasza:
Nyilván a szülők a hibásak, az ilyen felelőtleneket le is kéne csukni, kényszersterilizálás után. Ha nem tud vigyázni a gyerekére, inkább nem kéne szaporodni.
jún. 22. 21:57
 33/36 A kérdező kommentje:
2 kisgyerekem van és lassan itt a baba. Az a véleményem, ha valaki nem tud figyelni egynél több gyerekre, akkor a medence ne legyen szülő nélkül hozzáférhető. Sok a gyerek a családban és nyáron sokszor együtt a csapat. Hiába van köztük nagyobb gyerek, akkor is egy felnőtt a medencét felügyeli. Az utcán könnyebben esik bajuk. Elég ha az egyik megindul a motorral/futóbiciklivel (az ilyen felügyelet alatt is simán megtörténik). A medence elzárható, ha valaki nem tudja folyamatosan felügyelni (igaz ez plusz pénz, de egy medence se olcsó).
jún. 23. 17:21
 34/36 anonim ***** válasza:
Megint megfulladt egy ötéves gyerek egy budapesti strandon, mert az anyja nem figyelt rá.
jún. 23. 17:25
 35/36 A kérdező kommentje:
Nálunk a medencén kívül van játszótér csúszdával, hintával, mászókával és trambulin. Sokat vagyok egyedül a gyerekekkel. Nem pici medencénk van és nincs elkerítve. Folyamatosan figyelnem kell a gyerekekre. Volt esési baleset, de a másik gyerekről akkor sem vettem le a szemem. A legkisebb gyerek 1.5 éves.
jún. 23. 17:26
 36/36 A kérdező kommentje:
A mostani esetnél is a szemtanúk szerint anyuka nem is volt a gyerek közelében. Szomorú és értelmetlen halál.😔
jún. 23. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!