Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baleset vagy a szülő a hibás?

Baleset vagy a szülő a hibás?

Figyelt kérdés

Minden nyáron több gyermek fullad meg otthoni medencében. Az én véleményem lassan 3 gyerekes anyaként, hogy a szülő a hibás. Soha nem hagyom a gyerekeimet egyedül a medencénél.

Szerintetek ilyen esetben egy szokványos baleset ami bárkivel előfordulhat vagy a szülő hibája?

2024. jún. 19. 19:40
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
81%
10# ez az ELV, de gyakorlatban sokszor minden igyekezet ellenére sem megy ez. Nálam nagyobb paraanyuka kevés van, mindig a gyereken van a szemem, nehogy gorbuljon egy haja szála. :D na most képzeld el a szitut, hogy szívem az 5,5 hónapos gyerek orrát az ágyon, őt így hasalva hagyom az ágyon EGY pillanatra (tényleg nem tobbre), amíg elfordulok - NEM elmegyek mellőle, ott vagyok tőle kb 5 centire -, hogy letegyem az asztalra az orrszivot. A következő pillanatban megfordulok, és neki ennyi elég, hogy a földön legyen. Nem hittem, hogy az én ovatossagom mellett ilyen megtörténhet, de mégis, és tudom, hogy fog is még... már 8 hónapos, azóta nem volt hasonló mutatvány, de minden gyerek úgy nő fel, hogy tortennek kisebb balesetek. Tudom, ebben a topikban a nagy tragédiákról van szó, de azért írtam ezt le, mert te nagyon el vagy tevedve, ha azt hiszed, mindent meg tudsz előzni. Sok minden sajnos a szerencsén múlik.
2024. jún. 19. 21:16
 12/36 anonim ***** válasza:
61%
Szívom * 11es voltam
2024. jún. 19. 21:17
 13/36 anonim ***** válasza:
23%
Medencéről szól a kérdés, könyörgök, 11-es, nem ágyról!! Az ágyról leesve még egy gyerek se fulladt meg! Ki beszél itt kisebb balesetről! Halálos vízbefulladásról beszélünk!
2024. jún. 19. 21:21
 14/36 anonim ***** válasza:
78%
13# igen, de te (vagy akinek cimeztem a kommentet) úgy írsz, mintha MINDENT ki lehetne védeni...
2024. jún. 19. 21:22
 15/36 anonim ***** válasza:
98%

Itt egyesek nincsenek tisztában vele, hogy egy kicsi gyerek milyen marha gyorsan megfullad ám. Illetve sokszor a fulladás nem eszeveszett kapálódzásból áll, hanem pl beveri a fejét, elveszti az eszméletét, és lehet, hogy a szülő ezt látja és már ugrik is, de mire odaér, más késő.

Szerintem nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy mennyire bűnös a szülő csak abból, hogy baleset érte a gyereket. Sok mindenen múlik. Aki azt hiszi, hogy lehetséges 0-24 minden pillanatban a gyereken tartania a szemét, az fantáziavilágban él, vagy hivatásos fotelhuszár, aki meg akarja mondani a tuti, de valójában gőze sincs a témáról.

2024. jún. 19. 21:26
 16/36 A kérdező kommentje:
Az esetek többségénél nem volt szülő a közelben. Számomra ez a durva. Nálunk nagy medence van az udvaron. Bármi miatt be kell mennem, akkor a gyerekek se maradhatnak. A medence egy nagyon veszélyes szórakozás. Még egy pancsolóban is képes egy pici megfulladni. A szülőnek ezt átélni szörnyű lehet, de megelőzhető az összes ilyen eset. Mindig van újabb ilyen tragédia. Legalább más hibájából tanuljunk.
2024. jún. 19. 21:28
 17/36 anonim ***** válasza:
81%
16# nyilván a többség tanul más hibáiból, sőt, magától is feléri ésszel, hogy nem hagyja felügyelet nélkül veszélyes helyen a gyereket, mint pl te is. Viszont azt továbbra is elítélem, hogy még kérdést is írjunk ki burkoltan azért, hogy szapuljuk, akinek valószínűleg így is megszakad már a szíve, és tudja, milyen hatalmas hibát követett el.
2024. jún. 19. 21:31
 18/36 anonim ***** válasza:
9%

"hanem pl beveri a fejét, elveszti az eszméletét, és lehet, hogy a szülő ezt látja és már ugrik is, de mire odaér, más késő"

Ennyi idő alatt nem fulladna meg a kisgyerek. Ha ez történne, a szülő jóformán azelőtt kikapná a medencéből, mielőtt a gyerek leérne az aljáig.

A szülő utólag észleli úgy, hogy pár pillanat volt. Valószínűleg ez az agyuk önvédelmi mechanizmusa.

2024. jún. 19. 21:43
 19/36 anonim ***** válasza:
34%

A többség magától is feléri ésszel, 17-es??? Le lett nullázva a 10-es válaszom, miszerint alap, hogy a gyerekre vigyázunk! Ezek szerint ezeknél nem alap!

14-es, én nem úgy írtam, mintha mindent ki lehetne védeni, semmi másról nem beszéltem, mint a kerti medencéről. Hogy te magadtól kitalálsz hozzá sehol nem olvasott dolgokat, azt nem tudom értelmezni.

2024. jún. 19. 21:53
 20/36 anonim ***** válasza:
84%
19-es, én a 9-es kommentemben írtam egy tök életszerű helyzetet annak kapcsán, miért abszurd, hogy a szülő minden másodpercben a gyerek mellett áll a kertben, ha van medencr.
2024. jún. 19. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!