Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mama megy hozzátok vigyázni...

A mama megy hozzátok vigyázni a gyerekre vagy a gyerek megy a mamához?

Figyelt kérdés
Másfél éves a fiam. Mindkét nagymama szokott a fiamra vigyázni. Anyu általában hozzánk jön, ő azt mondja a gyereknek is ez a könnyebb, a másik mama kényelmes, így mi visszük hozzá ha van dolgom. A problémám az, hogy ha férjem anyja vigyáz rá sose altatja el ha alvás idő van. Nem akarja vagy nem tudja ezt nem mondta. Két napja volt a harmadik alkalom, hogy ment érte a férjem és azzal jött haza hogy nem aludt. Borult a nap természetesen.. kezdem unni. Másnál is van ilyen probléma? Hogy oldjatok meg? Veszekedni se akarok.
jún. 13. 18:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
51%
9es hát akkor apucinak szabi, ha ilyen szemét a mama akkor ne kelljen az ingyen segítség se. Ti vállaltátok oldjátok meg és ne más nyakába sózással.
jún. 13. 19:33
 12/28 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem lehet összehasonlítani az édességgel. Ezzel a gyerek szenved és vergődik és utána mi.. de valaki máshogy látja ezzel sincs probléma.
jún. 13. 19:34
 13/28 A kérdező kommentje:
11-es amint írtam nem akarok veszekedni, ezért vigyázhat rá. Egyébként anyukam mindig raerne, csak hát sertodes van.
jún. 13. 19:36
 14/28 anonim ***** válasza:
36%
Ti kéritek a nagymamát, hogy vigyázzon rá és még te unod már, mert nem úgy vigyáz rá ahogy te szeretnéd. A megoldás az, hogy nem viszed oda és keresel fizetett embert aki úgy csinálja ahogy neked megfelel. A pofám leszakad, hogy valaki segitséget kér rendszeresen majd még ő pattog a másikra. Én befognám és örülnék neki, hogy egyáltalán elválalja, mert nem lenne kötelessége.
jún. 13. 19:36
 15/28 anonim ***** válasza:
55%

8-as, Azért van az az orvoshoz járáshoz szint, ahol már nincs annyi szabija apukának se. Nálunk is volt egy ilyen időszak. De ha neked a férjed heti szinten 1-2 napot ki tud venni heteken át, az tök jó. Nem minden munkahely ilyen rugalmas ám.

Kérdező, nálunk ők jönnek, ha szükséges. Ritkán volt ilyen, próbáljuk máshogy általában megoldani, de nem rajtunk múlt, vinnénk, de nekik így saját terepen-elmondásuk szerint-könnyebb. Megkérdeztük mindig hogy szeretnék, hogy lenne jobb. Ha ritka az ilyen alkalom nem pörögnék rá az alvásidőre, de mondjuk itt az a gond, hogy ennyire semmibe veszi a kérésed. Nálunk megkérdeznek mindenről és tiszteletbe tartják, sőt, anyósom tényleg mindenről már, nagyon tisztelem benne, na...DE ilyenkor itt is borul minden, felpörög a lányunk, nem alszik napközbe, nem úgy eszik, kifordul minden, de nem érdekel olyankor, ez egy ilyen mamás kifordulós nap ilyenkor. :D Viszont ha minden nap kéne vigyázzanak rá és minden egyes nap ilyen lenne, hogy utána nem bírunk vele egész este, stb., az nem menne szerintem nekem se már. Így viszont elengedem, belefér.

jún. 13. 19:40
 16/28 anonim ***** válasza:
62%
Kicsit fordítva ültök itt a lovon amúgy. Ha engem akár egy barátnő is megkér, hogy vigyázzak a gyerekére, vagy rokon, akkor megkérdezem mit hogy szeretne és tiszteletbe tartom, nem pedig szembepisilek a kérésével... :D Vagy ti akkor úgy veszitek, hogy mivel megkértek, azt csináltok, amit akartok? Vigyáztam én is más gyerekére már, bizony amit kértek, úgy csináltam. 15# vagyok.
jún. 13. 19:42
 17/28 anonim ***** válasza:
78%
Nekem édesanyám, aki nem tudja elaltatni. Tudom hogy altatja, nem alszik el olyan könnyen a gyerek. Nem tudok mit csinálni, félévente egyszer kibírjuk, nem jókedvemből szoktam ilyenkor rábízni, hanem a férjem sem tud szabira jönni. De ez ritka, most pl évzáróra kell majd vinni a nagyot, beleesik az alvásidő, majd lesz valami.
jún. 13. 19:43
 18/28 A kérdező kommentje:
16-os ugyan ez jutott eszembe. Mikor még nem volt a fiam vigyaztam én is kicsit idősebb gyerekre, de még nem ovisra. Meg se fordult a fejemben, hogy úgy csináljak ahogy akarok. Nem mertem volna ilyet tenni.. igaz ott nem volt épp alvás idő.
jún. 13. 19:49
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az enyém nem alszik el mással. De amúgy a szomszéd utcában lakó anyósom idejön érte és elviszi, anyukám aki messzebbről jön (kb. 1 óra) itt szokott lenni nálunk, esetleg kiviszi a játszótérre.

Mivel csak délután alszik már, vagy előtte vagy utána adom oda, ha megoldható. Anya néha marad alvás alatt is.

jún. 13. 20:51
 20/28 anonim ***** válasza:
63%

Azt írod, nem akarsz veszekedni, azon se akarsz sertődést, hogy csak anyukád vigyázhat rá. Akkor mégis mit akarsz? Megadod anyósod számát és beszéljünk vele mi?

Az nem veszekedés ha megkéred mégegyszer, hogy altassa el a gyereket, amennyiben ez nem fog megtörténni, akkor legközelebb csak olyankor vigyazhat rá, ha nem esik bele alvásidőbe a felügyelet. Ez nem veszekedés, hanem te vagy a szülöje és te mondod meg a tutit a gyerekkel kapcsolatban. Tessék a sarkadra állni, felnőtt nő vagy elvileg.

jún. 13. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!