Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Roller és babakocsi ütközése?...

Roller és babakocsi ütközése? Hogyan reagálnátok, ha veletek történne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, sétáltok a járdán, toljátok a babakocsit, és a szemből érkező elektromos rollerrel belehajt valaki a babakocsiba.

Mi lenne a következménye egy ilyen balesetnek? Milyen károk keletkeznének?

Mi lenne a reakciótok?

jún. 12. 15:27
 1/7 babyboom567 ***** válasza:
96%

Honnan lehetne tudni, hogy milyen károk lehetnek?Kb bármi.A semmitől a halálig bármi.

Bár én feljelenteném a rollerest akkor is ha, semmi baja nem lenne a gyereknek.

jún. 12. 15:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Függetlenül attól, megsérült-e a babám, kihívnám a rendőrséget.
jún. 12. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem "reagálni" kéne, hanem rendes szabályozás. Az ovisommal a sétálóutca (megyeszékhely) is olyan, mint egy videójáték - kapkodom fel/el a gyereket 3-5 percenként, állandóan jönnek innen-onnan. Mondjuk a biciklisek is megérnek egy misét, de a roller nagyobb baj.
jún. 12. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem helyben kinyírnám az embert.
jún. 12. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Meglepődnék, az biztos. A férjem is és én is szoktunk elektromos rollert használni, de egyrészt nem a járdán, másrészt meg el nem tudom képzelni, hogy annyira el legyen varázsolva a rolleres, hogy ne vegyen észre egy babakocsit és időben megálljon. Max ha éppen kifordul egy sarkon, de azért az is kérdéses, hogy hogy közlekedik a járdán, ha nem feltételezi, hogy jönnek mások a keresztező utcából, vagy ő maga nem elég óvatos a kanyarnál...

Amúgy kb ugyanazt csinálnám, mintha biciklis vagy egy random gyalogos jönne nekünk. Illetve nyilván függne a reakcióm a gyerek bajától és a bajkeverő reakciójától, ha ő maga csak felpattan és megy tovább, anélkül, hogy ránk nézne, hogy jól vagyunk-e, vagy akár csak egy gyors "bocsi"-t odaböfögne, akkor utánarohannék és lerángatnám a rollerről, de amúgy ha a gyerek egyébként jól van, akkor pár káromkodást leszámítva élném tovább boldogan az életünket.

jún. 12. 18:04
 6/7 anonim ***** válasza:

5-os, iskola mellett lakom, pontosabban 3 hazzal arrebb.

En nem tudom hogy a gyerekek amugy otthonrol a szulok tudta nelkul hozzak el az elektromos rollereket, vagy nekik van es ezt igy megengedik, passz.

De katasztrofa amit lemuvelnek, jardan mennek mint az orult. Es viszonylag kicsik is,multkor egy max 10 eves fiut lattam a baratai elott okorkodni azzal a szarral.

Mar en is gondolkoztam, hogy mi lenne itt a jo megoldas, mert rendort nem akartam hivni rajuk, baleset meg nem tortent, de ido kerdese. Egyszer szoltam mar egy arra jaro tanarnak, rantott egy vallat es ment tovabb.

jún. 12. 19:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk rendszeresen gázolják a rolleres gyerekeket, volt is belőle kampány, hogy felhívják a figyelmet, hogy ésszel kéne használni, de nem sok foganatja van...

Nem tudom mit tennék, először biztos ellenőrizném, hogy jól van e a gyerekem, aztán passz. Tényleg nem tudom mit reagálnék.

jún. 12. 19:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!