Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Huszonévesen titeket is...

Huszonévesen titeket is ennyire nyaggatnak már a gyermekvállalással? (26N)

Figyelt kérdés

Oda jutok, hogy romlik a családommal a kapcsolat mert ahányszor találkozom velük ez a téma és látom rajtuk hogy csalódnak bennem. Szörnyen élem ezt meg. Egyrészt párom sincs, akivel lehetne, másrészt olyan élethelyzetem sem olyan ami megengedhetné. Hogy lehet ezen túllépni?

Úgy érzem nem is akarok még, nem állok készen, nem is szeretnék. Boldogabb így az életem.

jún. 11. 08:10
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Eleve semmi közük nincs hozzá, de ha még párod sincs, akkor mit kellene tenned szerintük?

Én 36 évesen szültem egyébként, ami elég késő, de így alakult, és egyelőre ideálisnak látom a helyzetünket, nem lettem volna rá "megérve" sokkal korábban szerintem. Azon vakahogy nem csodálkozom, hogy szingliként te sem akarsz, ha még ebben a helyzetben is ezzel piszkálnak, akkor nincs más ötletem, csak hogy lazíts a kapcsolaton, hátha észbekapnak, hogy ezzel csak elmarnak.

jún. 11. 08:28
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Fel nem tudom fogni, hogy lehetnek ilyen elmebeteg emberek: se párja, se anyagi háttere nincs valakinek és ilyenekkel nyaggatják.

Amúgy sem kéne szülnöd, mert ha a szüleid elmebetegek, lehet, hogy a gyerek is örökölné.

jún. 11. 08:51
 3/8 A kérdező kommentje:
A nagyszüleim vallják ezeket a nézeteket, az a dő probléma hogy nekem miért nincs párom… mert nem egyszerű az ismerkedés azért
jún. 11. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

26 évesen nekem sem volt éppen párom, nem sokkal később ismerkedtünk meg a férjemmel.

Anyunak volt néha egy-egy elejtett mondata, hogy "neki sosem lesz unokája", de van egy tesóm is, így nem éreztem kimondottan csak nekem szóló piszkálódásnak, így nem kezdtem semmit ezzel. Illetve nem is volt gyakori. Most 34 vagyok, néhány héten belül érkezik a második gyerkőcünk. Nem vagy elkésve semmivel akkor sem, ha amúgy szeretnél társat, meg gyereket.

jún. 11. 11:09
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos mindenkit ezzel bszogatnak az idősebbek. Én sem szeretnék gyereket és párom sincs, de nekem is mondták már, hogy unoka meg dédunoka... Nyilván nem kezdem el mondani a véleményem, úgyse kötelezhet senki rá, hogy valaha is teherbe essek.
jún. 11. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

Engem a saját családom nem csesztetett soha, tudták hogy nem akarok gyereket, és amúgy is szimplán vannak annyira intelligensek, hogy tiszteletben tartják a magánéletemet és a döntéseimet.

Viszont a férjem családjában van 1-2 rokon aki már akkor, 26 évesen is nyaggatott pedig csak 1 éve voltunk házasok illetve 2,5 éve együtt.

Azóta sem sikerült elfogadniuk pedig már 38 éves vagyok. De legalább már nem b*sztatnak minden nyűves alkalommal ha találkozunk. Én amúgy le is redukáltam a találkozásokat az elmúlt években, pont emiatt is. Egyszerűen unom. Hiába mondja meg az ember őszintén, normálisan, nem értik, hogy nem mindenki vágyik gyerekre, és nem csak nem értik, de nem is akarják tiszteletben tartani. Az lenne a minimum, hogy mivel már ezt a témát megbeszéltük, nem hozzák fel újra és újra. A véleményüket sem kell állandóan fújni. Ezerszer hallottuk. Remélem ha már elmúltam 40, végleg abbahagyják ezt a hisztit a gyerektéma körül.

jún. 11. 19:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Én örültem volna, ha minél korábban vállalhattam volna. Ezt nem úgy értem, hogy egyetértek velük. Amúgy nekem nincsen.
aug. 2. 21:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem Apukam es Batyam jon mindig gyermekvallalas temaval. Mindig mondjak hogy mostmar szulnom kell mert ez az elet rendje. Valahol igazuk van. mindig is felneztem rajuk tiszteltem Oket igy annyit mondtam hogy en is szeretnek (mert tenyleg szeretnek) rajta vagyunk a dolgon a parommal.
dec. 13. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!