Van, amit megbántál a gyermekvállalással kapcsolatban?
Bébiszitterkedtem egy rokonéknál és a gyermekükkel egész jól el lehetett játszani (6 éves) mesézni, beszélni. De jött az este és nem akart lefeküdni.
Úgy érzetem pont megtalálja a gyenge pontjaimat.
Szépen kértem és rám sem nézett, vagy amikor meg is szólalt a szavai közt volt egy csúnya szó.
Úgy éreztem az egész napi jókedvet tönkrevágja az esti nyűg.
Elkezdtem félni. Én csak pár órát bántam ebben az egészben ...de milyen ez minden nap?
Nem fogad szót, felesel, veszélyezteti magát, hiába mondod, hogy csak az ő érdekében kell ez meg az. De nem. Legyen az , amit ő akar és ha nem lehet akkor utállak...meg hagyjál békén.
Érzem, hogy valami mélyen lévőt érintett meg nálam..ez is érdekes, hogy miért akadtam ki ennyire.
Másnál is volt ilyen/ ilyesmi?
Szerintem ma már mindenki tisztában van vele, hogy gyereket nevelni nem csak ,,malyvacukorfelhos orommamor" .
Ettől függetlenül lehet az egészhez pozitívan állni és nem mindig csak panaszkodni, hogy jajj milyen fárasztó éjszaka kelni a gyerekhez.
Nekem még csak 2 múlt a gyerekem októberben, augusztus óta alszol újra éjszaka, előtte 22 hónapig 2 óránként kelt, volt, hogy órákat virrasztott. Ha szóba került mondtam hogy alszik, de nem panaszkodtam és ettől még nem vagyok osanya stb.
Nem bánom egy percét sem az egésznek, de tudom persze, hogy a java még hátra van.
Minden gyerek más, és ezeket a sokféle gyerekeket is másképp viseli/kezeli minden szülő.
Lehet, hogy pl. valaki nem veszi véresen komolyan a picikori nevelést, így neki az a része meg sem kottyan, aztán a gyerek kamaszkorában jön rá, hogy mit rontott el, de már késő, és akkor bánja meg az egészet...
Nekem még másfél éves sincs a fiam (akit egyedül nevelek az első perctől fogva), imádom, szinte tökéletes a boldogságom. Persze tudom, hogy a neheze ezután jön, de nem tudom elképzelni, hogy minek kellene történni, hogy megbánjam, hogy van.
A nevelésben persze lehetnek rossz döntések, amiket visszacsinálnék majd, de az más dolog :)
Hát, ilyenek a gyerekek. Pedagógusként mondom, még a legszelídebb gyerekek is kipróbálják, meddig mehetnek el.
De ez is a fejlődésük része.
Nem, nem bántam amúgy meg a gyerekemmel kapcsolatban semmit, pedig pár éve egyedül nevelem. Sőt, a volt házasságomat is azért nem bánom, mert így ő megszületett. Nem azért, mert mindig könnyű vele, hanem mert szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!