Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség azért nem vállalni a...

Nagyné85 kérdése:

Önzőség azért nem vállalni a kistestvért, mert nehéz volt az elsővel picibabaként?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves gyerekünk. Én szeretnék kistestvért neki, de a férjem nem, mert nehéz volt a csecsemőkor vele. Eredetileg kettőt akartunk ő is meg én is. Csak a férjem kedvét elvette a szülés utáni nehézségek. Csak én gondolom úgy, hogy ezért nem bevállalni a kistestvért önzőség?
jún. 3. 13:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

9-es. Igen a babát szeretné csak a ve járó terheket nem

4-es. Bár úgy lenne! Csak az a baj, hogy kezdünk kifutni az időből

jún. 3. 14:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem onzoseg. En nem erzem onzonek magamat azert mert bar 2 gyereket akartam az elso utan meggondoltam magam. 🤷‍♀️ Es se a ferjem se senki mas kedveert nem fogok szulni ujra.
jún. 3. 14:49
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem önzőség, egy reális döntés, amihez két ember kell. Én is nagyon sokáig gondolkodtam kell-e nekünk második, a férjem rámbízta, de egyrészt az ő hátán fát lehet vágni, másrészt mindig azt vallotta, hogy elmenni dolgozni kialvatlanul is könnyebb (olyan munkahelye van, ahol ez nem annyira gáz), mint itthon megélni ezt mégegyszer úgy, hogy van mellé már egy nagyobb is. Szóval ahogy érzem. Bevállaltuk, úton van mégcsak a kisebb, de a legkisebb porcikám sem kívánja újra mondjuk az első féléves babázós időszakot. Csak remélni tudom, hogy könnyebb babát kapunk, mint az első volt. A 1,5+ éves korát viszont nagyon nagyon várom!

Szerintem ezt mindenkinek magában kell rendbetenni. Nagyon fura, de amikor én még elzárkóztam, állandóan olyan embereket sodort elém az élet, akinek egy van, nem akarta többé a babázást, pedig korábban többet akartak és most hogy 8-10-12 éves az az egy, már bánják, hogy nem lett több. De nyilván már nem is lesz. Biztos akkor én ezeket a sztorikat vonzottam be valamiért. :D

jún. 3. 19:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem önzőség.

Nálunk én vagyok vele így. A férjem akar másodikat, bár alapból egyet terveztünk. Imádja a lányunkat, de ő az első négy-öt húzós hónapból semmit se érzékelt, mert állandóan dolgozott. Tudom, hogy másodjára máshogy lenne, de én nem akarom.

jún. 3. 23:10
 15/16 anonim ***** válasza:
71%

Nem. Teljesen normális. Mit szeretnél? Hogy egyedülálló anya legyél 2 gyerekkel, mert a pasinak elege lesz a sok nehézségből ami 2 gyerek esetén dupla teher, és pl úgy vállalsz második gyereket hogy a másik nem akarja ezt ( akár titokban abbahagyva a védekezést és ezzel kész tények elé állítva a férjed) ,vagy egy boldog 3 tagú családot?

Egyik ismerősöm amúgy megcsinálta, tudta jól, hogy a férje nem akar több gyereket, de mégis titokban abbahagyta a gyogyszert, becsapva a férjét és terhes lett, aztán előadta hogy márpedig ő megtartja és a férje kénytelen lesz elfogadni. A férje teljesen kiakadt, és el is vált tőle.Jogosan.

Egy gyerek is rengeteg érzelmi és anyagi terhet ró egy családra, hát még kettő vagy még több. Egy gyerek nem egy plüssjáték, ha nem akarja mindét fél akkor abból semmi jó nem sül ki.

Feladnád a mostani boldog családi életet csak azért mert fixa ideád hogy neked mindenáron testvért kell csinálni? Ostobaság és felelőtlenség. Ha ráerőszakolod a párodra, abból se lesz normális gyerek szülő kapcsolat később.

jún. 3. 23:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Valamikor 2 gyerek volt a vágyam, aztán átéltem a szülést, sikerült egyedülálló anyává válnom a gyerek 1,5 éves korára mindennemű segítség nélkül. Apuci élte tovább a maga kis életét, a gyerekét meg maximálisan leszarta. Nem kockáztattam többé, de nem is bántam meg. Nekem az idegrendszeremet is kellőképpen kikezdte a helyzetem. Kellett a francnak még egy így.....
jún. 4. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!