Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség azért nem vállalni a...

Nagyné85 kérdése:

Önzőség azért nem vállalni a kistestvért, mert nehéz volt az elsővel picibabaként?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves gyerekünk. Én szeretnék kistestvért neki, de a férjem nem, mert nehéz volt a csecsemőkor vele. Eredetileg kettőt akartunk ő is meg én is. Csak a férjem kedvét elvette a szülés utáni nehézségek. Csak én gondolom úgy, hogy ezért nem bevállalni a kistestvért önzőség?
jún. 3. 13:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
nem önzőség. úgy kell gyereket vállalni, hogy mindketten akarjátok... ha valaki úgy érzi, hogy neki a kisgyerekkor/újszülöttkor túl nehéz volt és nem szeretné még egyszer átélni, az nem önző, hanem realista. sajnos ebben nincs kompromisszum. inkább egy meg nem született gyerek, mint egy apja akarata ellenére megszületett...
jún. 3. 13:46
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

Második (vagy akárhányadik) gyereket azért kell vállalni, mert te/ti szeretnétek, nem a meglévőnek kell testvér.

Nem önzőség meghagyni egykének. Nem a világ legjobb dolga a testvér, amiből ha kimarad, akkor szegényt hátrány éri.

jún. 3. 13:49
 3/16 A kérdező kommentje:
Na igen Az lényeges, hogy mind két fél akarja a babát, ő akarta is egészen addig míg meg nem született az első babánk
jún. 3. 13:51
 4/16 anonim ***** válasza:
85%

Még simán meggondolhatja magát, ahogy nő a meglévő gyereketek. Az első 3 évben én se akartam több gyereket (az anyuka vagyok), most már tökre vágyom rá (4 éves) - de most meg épp a férjem nem akar (ő az első 3 évben akart).

jún. 3. 13:54
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Jo de 3-as, ez igy szokott lenni! :D

Szules elott meg en is azt mondtam, hogy lesz ketto esetleg meg harom is, de miutan megszuletett a kisfiam, egyelore azon az allasponton vagyok, hogy marad egyke.

De nekem a terhesseg es a szules is nehez volt nagyon, nem csak a gyerekneveles. De az se piskota eddig, es meg mindig csak 1,5 eves, a java hatra van, de nem egyszeru vele.

Nem zartuk ki, hogy soha nem lesz, ra is erunk meg, de most en azt mondanam, hogy inkabb nem.

A tapasztalat nyilvanvaloan mindig mas, mint amit elkepzeltel.

jún. 3. 13:55
 6/16 anonim ***** válasza:
38%
Na törölték a nagyságát, aki azzal trollkodott, hogy marketingbabája van, ezért nem akar másodikat; te meg azért nem, mert az első zűrös? Hát akkos soha senkinek ne legyen egynél több gyereke?
jún. 3. 14:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Na, kiderült, miért nem akar? Mert múltkor nem tudtad.

jún. 3. 14:09
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

1es válaszoló jól írta.

Nem önzőség.

jún. 3. 14:09
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg te írtad a fentebb említett kérdést, valószínű a babát szeretné, csak a vele járó terheket, éjszakázás, gyerek sírás, stb. Nem akarja átélni újra.
jún. 3. 14:12
 10/16 anonim ***** válasza:
80%
En mindig is 2-3 gyereket akartam aztan lett egy es egy is marad 😅 pedig mar 9 eves. Nalunk a ferjem akart volna masodikat, de mondtam, hogy nem koszi. Kemeny volt, 6 evig nem aludtunk. Amugy mas gond nem volt. De egy eletre kibabaztam magam.
jún. 3. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!