Kislanyom (5.5) nyelven feher lepedek van, rossz a lehelete, gyerekdoki vegeztetett candidaszurest, nem az. Mi az gomba ami a picibabaknak szokott lenni es gyogyszertarban adnak ra ecsetelot? Kulfoldon elunk de megprobalnam beszerezni.
Figyelt kérdés
Sajnos elfelejtettem mar,segitenetek? (Nem eszik cukrosat, egeszsegtelent,de jonnek a hatso fogai,viszont ez szerintem mas)2018. aug. 3. 21:49
1/7 anonim válasza:
A szájpenészre gondolsz(nem tudom okoz-e ilyen tüneteket)? Azt rózsamézzel kezelik.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen arra koszi megprobalom.Ha esetleg vki masra tippel, hasonlo problemara talalt megoldast, azt is szivesen veszem!
2018. aug. 3. 21:58
3/7 anonim válasza:
Mi az az 5.5? 5 és fél hetes? Vagy hónapos? Éves?
Ha csak pár hetes, akkor szájpenész lesz és rózsaméz (borax glicerin a másik neve) leszedi. 😊
4/7 anonim válasza:
Szájpenész=candida. Ha csináltak szűrést és nem az, akkor nem szájpenész.
5/7 A kérdező kommentje:
5.5eves.
2018. aug. 4. 08:37
6/7 anonim válasza:
5,5 évesen is lehet szájpenész. A férjem a fiúnktól elkapta. Nystatin a legjobb lehetőleg bórax mentesen. Viszont itthon a nystatin vényköteles.
7/7 anonim válasza:
A lányom 5,5 hónapos, neki is volt szájpenésze, de annyira ragaszkodó volt ez a gomba baci hogy sem a rózsaméz, sem a nystatinos rózsaméz nem vitte le. Az orvos írt fel neki egy fajta szirupot (Diflucan a neve), ebből 3x adtam neki és mostmár rendben van. De ezt SZIGORÚAN csak az orvos mondhatja meg az adagot és hogy meddig kell adni ellenőrzés mellett mert erős gyógyszer. Ja, és szódabikarbónás vízben kellett minden evés után kifőzzek neki mindent, cumi, cumisüveg, minden amit a szájába vehet, mivel a szódabikarbónának gombaölő hatása van. Javasolták azt is hogy azzal töröljem át a száját, na most én ehhez kicsinek tartottam. Esetleg ha a tiéd tudna vele öblögetni lehet jót tenne. De nem akarok hülyeséget mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!