Mennyibe kerül a személyi egy 8 éves gyereknek? Hallottátok, hogy kötelező már picibabáknak is?
Sziasztok!
Tegnap voltunk okmányirodában, lakcímkártyát kell csináltatnom a gyerekeknek. Ott mondta az ügyintéző, hogy kell hozzá a személyi. Mondtam, hogy 10 hónapos és 8 éves a két gyerek. Ő azt mondta, ez egy új rendelet, és nekik is kell.
Szerintetek ingyenes, vagy nekik is 1500ft?
Esetleg számít, hogy van gyerekvédelmink?
Köszönöm a választ!
Az az igazság, hogy én még anyuval csináltattam, de már nem emlékeztem rá, és elfelejtettem tegnap megkérdezni!
Ki mondta, hogy nincs lakcímkártya személyi nélkül? Mindkét gyerekemnek van, és személyije nincs.
Szerintem, ha kötelező lenne, akkor azt is rögtön kellene intézni a kórház után,lenne róla tájékoztató. Nálunk nem volt, viszont a lakcímkártyát már 2008-ban is adták a gyereknek automatikusan.
Igen, kötelező. 14 éves korig ingyen van és 14 éves korig 3 évente kell csináltatni, addig érvényes. Mert ugye elég fura, ha egy 6 éves gyerek személyijén még a 3 hónapos képe van.
Nem verték nagy dobra, de kötelező, nem büntetnek érte, ha nincs, csak figyelmeztetnek. De, ha ki akarod vinni a gyereket pl. Ausztriába, akkor kell neki személyi, akkor is, ha 1 hetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!